Fuar üstüne fuar!

    Türk silah sektörü, ABD Las Vegas’taki Shot Show’un ardından bu ay da Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Nürnberg kentindeki Uluslararası Av Ürünleri ve Av Silahları Fuarı IWA Outdoor Classics’te görücüye çıkıyor.

    Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleşen büyük küçük farklı boyutlardaki fuarlarda yer alan silah üreticilerimizi, Armi e Tiro olarak yakından izlemeye devam ediyoruz.
    Geçen sayımızda Shot Show 2013’e katılan silah üreticilerimizin fuar ve sezon hakkındaki görüşlerini aktarmıştık. Bu sayımızda ise Amerika Birleşik Devletleri’ni alt üst eden yeni silah yasa tasarısına karşı Las Vegas’ın direnişini işlerken, dünyanın bu en büyük silah fuarında sergilenen silahlar içinde dikkat çekenleri birer paragrafla tanıtmaya çalıştık. Bu silahların en önemlilerinin test ve karşılaştırmalarını ilerleyen sayılarımızda okuyabileceksiniz.
    İlk sayımızda atış yarışmalarında kullanılan Classic Division tabancaların en yaygın 12 modelinin karşılaştırmalarını yayımlarken, benzer karşılaştırmalara sayfalarımızda yer vereceğimizi müjdelemiştik… İşte bu sayımızdaki karşılaştırma, Türkiye, İtalya ve Brezilya’dan üç tabanca: Girsan Yavuz 16 Regard Mc, Beretta 98 FS, Taurus PT 92 Pro. Farklı alanlarda birbirlerine üstünlük sağlayan bu üç silahın ne kadar zor bir teste tabi tutulduğunu görecek, silah alırken kişisel kriterlerinizi gözden geçireceksiniz.
    Yivsiz namlulu tüfeklerde hafif alaşımların üstünlüğüne inanan ve kendisini bu alanda geliştirerek benzerlerinden ayrılan İtalya’nın köklü silah üreticilerinden Fabarm’ın en gözde süperpoze tüfeği Elos’un Venti AL modelinin av ve poligon ortamındaki değerlendirmesine tanık olacak; güvenlik güçlerinin ve taktik atış tutkunlarının listesinde yer alan Akkar’ın ürettiği Altay TK-222’nin kalplerdeki kiliti kıran eşsiz özelliklerini detaylarıyla öğreneceksiniz.
    Sportif atıcılık dalında neler oluyor? Gerek Avrupa, gerekse dünya klasmanında yükselen grafikleriyle dikkatleri üzerinde toplayan geleceğin şampiyonları… Birçok avcı için bir nevi hastalık olan çullak avının sürükleyici öyküsü… 12 kalibre ile 20 kalibre mühimmatın zihinlere işleyen kapışması… Askeri kriterlerle üretilmiş değişken optikli sürek avı dürbünü ve diğer konularıyla Armi e Tiro, beklentilerin üzerinde bir içerikle yine karşınızda.
    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!
    TEILEN
    Önceki İçerikTeşekkürler
    Sonraki İçerikFuar üstüne fuar!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here