1. TÜRKİYE STERLING KUPASI DÜZENLENDİ

Ödüllerle dolu 1. Türkiye Sterling Kupası başarıyla gerçekleştirildi

1. Türkiye Sterling Kupası 05-07 Temmuz 2013 tarihlerinde Eskişehir’de yapıldı. Geleneksel hale getirmeyi ve her yıl düzenlemesi hedeflenen bu yarışma, ilk kez yapılmasına rağmen oldukça iyi bir şekilde tamamlandı.

Ramazan ayının başlaması, sezonun geç dönemlerinde olunması, İzmir ve İstanbul’da programlı yerel yarışmaların olması gibi nedenlere rağmen organizasyonda beklen katılımcı sayısına ulaşıldı. Katılan sporcuların hepsinin lisanslı olması, yapılan skorlar ve yarışma sonunda görülen sporcu memnuniyeti, önümüzdeki yıllarda yapılması hedeflenen kupalar için çok iyi bir referans oluşturdu. Gelecek yıllarda bu yarışmanın sezon başına alınması tarih konusunda rahatlık sağlayarak sporcuların forma girmek için tercih edecekleri bir etkinlik haline getirilmesi planlanmakta. Sadece lisanslı sporcuların katılımı ile yapılan 1. Türkiye Sterling Kupası’nda tüm katılımcılara şapka, atış yeleği, t-shirt ve tüfek taşıma kılıfı hediye edildi. Trap A, Trap B, Skeet A, Skeet B kategorilerinde dereceye girenler kupa, madalya, av fişeği ile ödüllendirilirken, Sterling trap fişeği kullanarak dereceye giren 11 yarışmacıya Cumhuriyet altını hediye edildi.

Yarışma sonunda Turac yetkilisi Fatih Altunbaş: “Yurt dışında yapılan Grand Prixlerin bir benzeri olarak önümüzdeki yıllarda da yapmayı düşündüğümüz bu yarışmaya yabancı ülke sporcularının da gelebilmesi için ISSF takvimi ve TAF takvimi göz önüne alınarak uygun tarih belirleyerek, en az 3 ay önceden ilan etmek istiyoruz. Türkiye’ de ilk defa, çayır müsabakalarının tersine sadece profesyonel atıcılara yönelik yapılan bu müsabaka, gelecekte yapılacak Grand Prixlerin bir temeli olacağına inanıyoruz.

Yakın gelecekte Sterling Kupasını uluslararası bir yarışma haline getirmek için Turaç Dış Ticaret olarak milli ve lisanslı sporculara destek vermeye devam edeceğiz. Ülke atıcılığının gelişmesine olumlu katkı sağlayacak bu yarışmanın geleneksel hale getirilmesi için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağımızı taahhüt ederken, 1. Türkiye Sterling Kupasına katılan sporculara, ailelerine ve seyircilere de teşekkür ederiz.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here