Orta Doğu’nun İlk Hafif Mühimmat Üretim Tesisi Türkiye’de

Turaç Dış Ticaret Limited Şirketi “Tabanca Fişeği” üretim tesisi Çankırı’da açıldı

Türkiye’de özel sektörce ilk defa Tabanca Fişeği üretiminin yapılacağı, Turaç Dış Ticaret Limited Şirketi’ne ait ve aynı zamanda Orta Doğu’daki ilk “Hafif Mühimmat Üretim Tesisi” nin açılışı 5 Temmuz 2013 tarihinde Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın katılımlarıyla, firmanın Şabanözü – Çankırı’da yerleşik tesislerinde yapıldı.

Çok geniş bir katılımla gerçekleşen ve Türk Savunma Sanayisi adına önemli bir hamle olan açılışta Milli Savunma Bakanı’nın yanı sıra, Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN, Kit Komisyonu Başkanı Fahrettin POYRAZ, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin FİLİZ ve İdris ŞAHİN, Şabanözü Kaymakamı Sn Cuma ÇOTU, İl ve İlçe Emniyet Müdürleri, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Yurtiçinden ve Yurtdışından gelen sektör temsilcileri ve birçok medya mensubu da hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Turaç Dış Ticaret Yön. Krl. Bşk. M. Saim ALTUNBAŞ, “Sayın Bakanım beni makamına çağırdı ve bana bunu yapabilir misin diye sordu. Ben de bir yıl içerisinde bu açılışın yapılması için her türlü hazırlığı yaparım dedim ve bir yıl dolmadan yaptım. Bakan Bey de açılışı bizzat ben yapacağım dedi. O gün bugündür sözümün arkasındayım.” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ yaptığı konuşmada “İnsanların en hayırlısı, diğerlerine fayda sağlayandır. Bunun en güzel yollarından biri de istihdam kapısı açmaktır. Savunma Sanayisinin katma değeri diğer sektörlere kıyasla yüksek. Kişi başına 25.000 $ milli gelir hedefine ulaşabilmek için katma değeri yüksek ürünlere yönelmek gerekir. 2001 yılında kişi başına düşen gelir 3.000$’dı. Şimdi 10.000$’ın üzerine çıktı ancak yetmez. 2023 hedefine ulaşabilmek için birlik, beraberlik ve çalışmak gerekecek. Çok çalışmak lazım.” şeklinde konuştu.

Çankırı Valisi ve İlçe Kaymakamı’nın yaptıkları konuşmaların ardından kurdele kesme merasimi ve resmi açılış yapıldı. Akabinde yapılan ikram ile birlikte tesis hakkında bilgi alan Bakan ve Heyeti, ilçe içinde programlarına devam etmek üzere tesisten ayrıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here