Türk Çıkarması!

    Armi e Tiro-Türkiye, olarak tabanca ve tüfek merkezli yayın politikamız gereğince av ve atıcılık fuarlarını yakından takip ediyoruz.

    Armi e Tiro-Türkiye, olarak tabanca ve tüfek merkezli yayın politikamız gereğince av ve atıcılık fuarlarını yakından takip ediyoruz. Amacımız, sektördeki yeni modelleri tanıtmanın yanı sıra sektörün genel bir analizini de yapabilmek. Bu bağlamda ABD’deki ShotShow 2013 ve Almanya’daki IWA OutdoorClassic 2013 fuarı, hem dünya hem de Türk silah sanayiinin ayrı ayrı röntgenini çekmemizi sağladı. Sektörümüzün önde gelen firmalarıyla yaptığımız görüşmelerde sektörün büyüme hızına tanık olurken fırsatları, engelleri, rekabet alanlarını ve ayrılıklarını da görme imkanı bulduk. İlerleyen sayılarımızda tüm bunları gerek firma bazında gerekse sektör bazında masaya yatırıp derinlemesine irdeleyeceğiz.

    Nisan sayımızın dosyasını oluşturan IWA fuarından genel izlenimlerimizi size aktarırken, silah sanayicilerimizin her geçen yıl IWA’da nasıl etkili bir güce dönüştüğünü gözler önüne seriyoruz. IWA’da dünya promiyerine çıkan ve dikkatleri üzerilerinde toplayan yeni modelleri ise bir sonraki sayımızda tanıtacağız.

    Sayfaları çevirirken gerçek bir meydan okuma ile karşı karşıya kalacaksınız. Türkiye’deki yaygın kullanımıyla makinalı, Amerika’da ise siyah tüfek- Black Rifle olarak tanımlanan taktik tüfekleri karşılaştırdık. Amerikan felsefesi AR15 bir yanda dünyanın geri kalan bölümü diğer yanda. Üstelik içlerinden biri de Makine Kimya Endüstrisi’nin T43’ü.

    1800‘lü yıllara uzanan büyük bir tarihsel birikim, Audi TT otomobilin dünyaca ünlü dizaynerı Walter de Silva buluşursa ne olur derseniz? Karşınıza estetik harikası Merkel SR 1 çıkar. SUHL firmasının sürek avına yönelik ürettiği estetik ve ergonomisiyle dikkatleri çeken bu yarı otomatik yivli tüfeğinin serüvenini okurken, Avrupa’nın yivsiz süperpoze tüfek üreticileri arasında referans marka haline gelen Merkel’in yeniden doğuş hikayesine de tanık olacaksınız.

    Armi e Tiro-Türkiye olarak silah koleksiyonerlerini de unutmadık ve onları heyecanlandıracak silahlara da sayfalarımızı açtık. Test ettiğimiz ilk silahımız Amerika’da dizayn edilip üretilen ilk makinalı tüfek, Browning BAR 1918. Özellikle ikinci dünya savaşında yoğun olarak kullanılan ve pek çok ülkenin kaderini değiştiren BAR, 1930’lu yıllarda gangster diye adlandırılan suç çetelerinin de cephaneliklerinde bolca bulunuyordu. Hollywood’a konu olan ünlü gangsterlerden Bonnie ve Clyde ile Bebek Yüzlü Nelson tarafından da kullanıldığı bilinen bu yaşlı tüfek ile ateş edebilme fikrinin bile pek çok silah tutkununun ellerini titreteceği bir gerçek.

    Türk silahlarının İtalya’da gerçekleştirilen testlerini vermeye devam ediyoruz. İşte bunlardan biri: Hatsan’ın yenilikçi yanını öne çıkaran, güç arayan havalı tüfek tutkunlarına hitap eden tüfeği Torpedo 150. Bir diğeri ise İtalya’da yabancı bir marka olarak girilmesi oldukça zor olan yivsiz namlulu tüfek pazarında kendine yer açabilen Yıldız’ın hafif süperpozesi SPZ ME. Ve Ata Arms’dan sportif alanda yüksek kalitesi ve uygun fiyatıyla dengeleri sarsacak, değiştirilebilir şok tüpleri, ayarlanabilen dipçiği ve yüksek namlu şeridiyle dört dörtlük bir süperpoze: SP Trap. Ve diğer konularıyla Armi e Tiro, yine keyifle okuyacağınız yoğun bir içerikle karşınızda.

    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here