Gerçek Bir Şam Çeliği 1911

Cabot Guns’ın katlı damascus çeliğinden yaptığı Colt 1911, SHOT Show fuarının gözdeleri arasındaydı.

Cabot 1911, Damascus çeliğinden üretilen tek bilinen 1911. Tarifi edilen diğer damascus silahlar ise toz halinden üretilen damascus çelikleri, gerçek bir damascus değil.

Amerikan damascus çeliği sanatçısı Chad Nichols tarafından 50 kat çelikten dövülmüş olan Cabot Damascus 1911 yeni bir başarıyı temsil ediyor; Hakiki geleneksel dövme tekniğinden yapılmış olan tek sıra dışı silah olmak!

Ortaçağ öncesinden beridir zenginlik göstergesi olan Damascus Çeliği, krallar ve şövalyelere kılıç yapımında kullanılırdı. Güzelliği ve sağlamlığı sebebiyle değer gören, Damascus çeliğinin yalnızca silahşörün gücü ile sınırlı değil, aynı zamanda ilahi bazı güçlere sahip olduğuna inanılırdı. Bu 1911’i bu ilham ile şekillendirdiler.

Bu silahın kabzası da bir sanat eseri. Heykeltraş ve de sanatçı olan Brian Challis tarafından şekillendirilmiş ve materyal olarak antik çağlardan kalma bir kürklü mamut dişine işlenmiş! Diğer bir mühendislik detay ise yuvarlanmış ve bombeli bir temas noktasına sahip Cabot Tri-star Tetik takımı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here