ABD’de Hedef: Milyonlarca Atıcı!

Silah, mermi, avcılık ve atış sporları endüstrilerinde güçlü bir kuruluş olan NSSF, Birleşik Devletler ekonomisinde atıcılık aktivitelerinin önemini anlatan büyük bir rapor yayınladı.

Amerika’da Hedefe Atış: Milyonlarca Atıcı, Milyarlarca Dolar adını taşıyan raporu, basın toplantısı aracılığı ile SHOT Show etkinliğinin akabinde basın kuruşlarıyla paylaştı. Kendi alanında dünyanın ticari değeri en büyük etkinliği olan Shot Show, silah ve cephane endüstrisi için mevcut büyüklüğünün yanı sıra büyük fırsatlar sunan bir fuar olarak tanımlandı.
SHOT Show organizasyonunu da gerçekleştiren NSSF’nin raporu, Birleşik Devletler’in atıcılık kaynaklı gelişmelerini inceliyor. Ayrıca atıcı sayısı, resmi satışlar, vergiler ve meslekler ile eyaletlere göre düzenlenmiş istatistikleri içeriyor. Hedefe atış raporu, NSSF ve Balıkçılık amp; Yaban Hayatı Ajansları Derneği tarafından Mart 2013’te yayınlanan Amerika’da Avcılık raporu hakkında kapsamlı açıklamalarda bulunuyor.
2011’de atıcılar tarafından harcanan toplam miktar 23 milyar dolara ulaştığı ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunarak 185.000’den fazla mesleğe katkıda bulunduğu belirtiliyor.
NSSF Başkanı ve CEO’su Steve Sanetti “Daha fazla atıcı demek endüstri için daha büyük bir gelişme ve dolayısıyla Amerikan ekonomisi için de daha iyi haberler demek.” açıklamasında bulundu.
Başlıca katkıyı silah ve tüfek satışlarının sonra da av tüfeği ve namludan doldurmalı silahların oluşturduğu atıcılık sporu ile alakalı toplam resmi satışlar neredeyse 10 milyar dolar. California ve Texas ise listenin başını 800’er milyon dolar ile başı çeken iki eyalet.
Amerika’da Atıcılık ile Amerika’da Avcılık raporlarından alınan verilere bakarak avcılar ve atıcıların ülke ekonomisine 110 milyar dolar’dan fazla para döktüğü açığa çıkıyor. Bu da 866.000’den fazla mesleğe geçim kaynağı olmak demek. Sanetti, “Farklı büyüklükteki topluluk ve meslekler bu aktivitelerden fayda görmüştür” şeklinde eklemede bulundu.
Atıcılar (8.2 Milyar Dolar) satış hacimleriyle büyük bir pastaya sahip olurken avcılar, kamp, yiyecek ve yakıt gibi gider ve ekipmanları da katınca atıcılardan (8.4 Milyar Dolar) ile bir adım öne geçiyor.
“Amerika’da Atıcılık ve Amerika’da Avcılık raporları bizlere Amerika’daki atış sporlarının ekonomik önemi ile ilgili tam bir hakimiyet ve güç kazandırdı” diyen Sanetti, sözlerini “sağladığımız ekonomik kazançlar ile ülkemizin finansmanına tam bir destek verdiğimizi şimdi daha iyi biliyoruz” diyerek tamamladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here