Show zamanı!

    Amerika Birleşik Devletleri’nin kumar ve eğlence merkezi Las Vegas’da açılan dünyanın en büyük atıcılık ve avcılık fuarı SHOT Show, rekabetçi bir yılla karşılaşacağımızın sinyallerini verdi.

    Armi e Tiro-Türkiye olarak dünyanın silah konusunda seçkin yayın kuruluşlarıyla birlikte akredite olduğumuz Shot Show’u sizin için yerinde takip ettik. Geçen yıl silahların yasaklanması yasa tasarısının gölgesinde geçen ve Amerikalı silahseverlerin yoğun taleplerini karşılamaya odaklanan fuarda, bu yıl boğazına kadar silaha doymuş bir pazara girmek isteyen üreticilerin rekabetine tanık olduk. Görünen o ki silah sektörü, Amerika’ya girebilmek için yeni ürünlerini sahaya sürmekten başka çıkar yol bulamamış. Bu anlamda Ar-Ge faaliyetlerine önem verenler öne çıkarken, sadece kalite ve fiyat dengesine dayalı strateji izleyenler dünyanın diğer bölgelerine yönelmek zorunda kalacağı aşikar. Sektördeki bu yönelimi erken keşfeden ve Amerika’ya yeni silahlarıyla birlikte gelen az sayıdaki Türk firması ise yakın gelecekte Ar-Ge’ye yatırım yapmanın meyvelerini toplayacak gibi görünüyor.

    Ar-Ge’nin ve kalite kontrol sisteminin bir firmanın dünya markası olabilmesinde ne kadar önemli bir aktör olduğunun mükemmel bir örneği Gamo. Avrupa’nın en önemli havalı silah üreticileri arasında yer alan ve hatta havalı silah saçmaları segmentinde dünyanın en büyüğü olan Gamo’nun İspanya’yı etkisi altına alan ekonomik krize rağmen büyüyebilmesinin arkasında ne var dersiniz? Ultra modern üretim teknolojileri, araştırma ve geliştirme, kalite kontrol, stok planlaması gibi faaliyetler arasında sinerji yaratabilmek. Gamo, Türk silah sanayiinde faaliyet gösterenler için örnek alınması gereken bir firma.

    Tarihi silahlara meraklı olanlar için fantastik hikayesi olan bir tüfek var karşınızda. İsrail asıllı İtalyan Bernardelli Galil; İsrail’deki orijinal adıyla ARM. İtalyan terör ile mücadele özel operasyon birim NOCS birliklerine teslim edilen ve hala kullanımda olan bu tüfekler, sadece 150 adet üretildiği için bugün koleksiyoncular için özel bir değere sahip.

    Bu ay sayfalarımızda birbirinden ilginç silahların testleri ile karşılacaksınız. İşte bunlardan biri: 303 kalibre havalı tüfek Daystate Wolverine. İster otomobil, ister motosiklet veya silah olsun bir ürünün performansı ne kadar yüksek olursa o ürünün çekiciliği de o oranda artıyor önermesinin bire bir karşılığı. Ve 280 mm namlu uzunluğuyla tüfek görünümlü yivsiz namluya sahip 12 numara tabanca. Fabarm’ın tezgahlarında tasarlanıp üretilen Martial Pistola 11. Toplam yarım metreden fazla olan uzunluğuyla Amerikanvari filmlerde örneğini gördüğümüz bu sıradışı tabanca, özel korumalar, yeminli güvenlikçiler, özellikle de para veya değerli emtia taşıyan kuryeler için çok uygun bir silah.

    Armi e Tiro-Türkiye, silah sektöründe gündem yaratan, üzerinde konuşulan, zihin açan, sektörün farklı alanlarına işaret eden, ar-ge için kaynak niteliği taşıyan konularıyla silahseverler arasında referans dergisi olarak ayrışmaya devam ediyor. Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here