Sphinx’den yeni SDP

Sphinx’den yeni SDP 9mm yarı-otomatik tabanca şimdi çift renk ve kompakt kripton seçenekleriyle IWA fuarında görücüye çıktı.

Merkezi İsviçre’nin Porrentruy kasabasında bulunan Sphinx Systems S. A. şirketi 1990 yılından beri silah üretmekte. Çek CZ-75 tabancalarının İsviçre yapımı muhteşem klonlarını yapan meşhur ITM (Endüstriyel Teknoloji ve Makine A.G.)firmasının bünyesine katan Sphinx, bir süredir aktif olarak bu alanda üretimde bulunuyor. Dizaynı daha da ileri götürmeyi başaran Sphinx Systems, AT-2000 ve AT-3000 gibi silahları ile dünya çapında sivil ve profesyonel silah kullanıcıları tarafından kabul görmeyi başardı.

KRISS International Group’un bir parçası haline gelen Sphinx Systems, 2012’den bu yana görev, savunma ve müsabaka tabancalarında yepyeni bir hatta üretim yapıyor. Bu hat, yani SDP, “Görev ve Savunma Tabancaları” ifadesinin kısaltması olmakla beraber CZ-75 tasarımının ciddi bir ilerlemesi. İki parça gövdeden imal olup kabza üst gövde takımından ayrılabiliyor. Bu da tabancanın eklentisel özelliklerini artırırken sökme, temizleme ve bakımın kolaylaşmasını sağlıyor.

Yeni Sphinx Systems varyasyonlarından olan “Production Doutone (Çift Renk Üretim)” ve “Compact Krypton (Kompakt Kripton)”, Nuremberg / Almanya’da yer alan 2014 IWA amp; OutdoorClassics fuarında sahneye çıkmış olan iki görev silahı. SDP “Compact Kryptone” 5.35 inç.’lik namlusuyla gerek açık taşıma gerek saklama için son derece ideal boyda bir silah olup şimdiden devlet , asker ve güvenlik görevlileri ile sivil kullanıcılar tarafından benimsenmiş durumda. Bu namlu ayrıca ideal boyu ile iyi bir nişan ve menzil imkanı da sunuyor.

İki parçalık gövde iyonize alüminyum’dan yontulmuş olup askeri yeşil ve kum rengi seçenekleri sunuyor. Paslanmaz çelik kızak, mat siyah bir kaplama ile aynı zamanda MIL-STD-1913 “Piccatinny” aksesuar kızağı da bulunduruyor. SDP “Compact Krypton”; 9×19 15 mermi kapasiteli çift sıra şarjör, SA/DA emniyetli tetik ve kauçuk kaplı konforlu kabzalar içermekte. Bu kabzalar atıcının el boyuna bağlı olarak değiştirilebiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here