Taurus View

Brezilya kökenli Forjas Taurus firması, .38 kalibre çift hareketli çantalık revolver modelini, Nuremberg / Almanya’da yer alan bu seneki IWA OutdoorClassics fuarında tanıttı.

Bundan tam bir sene önce bu silah, tamamlanması planlanan bir prototipti. IWA’da sergilenen son hali ise şimdiden Kuzey Amerika ve Avrupa’da piyasaya sürülmüş durumda! Özellikle bayan silah kullanıcıların tercih ettiği bu modelin, bayan el çantalarına bile zahmetsizce girecek boyutlarda olmasına rağmen namlunun arkasında barındırdığı güç dudak uçuklatacak derecede büyük.

Gizli taşıma ve kişisel savunma amaçlı bu sub-kompakt (yani kompakt silahın da küçüğü) tabanca, çift hareketli olup toplam yalnızca 14.5 cm uzunluğa sahip. Kısa kesim bir horoza sahip olan silah, ayrıca 3cm’lik toplam namlu boyu, alüminyum gövde ve kavrama sağlanabilecek mümkün olan en küçük polimer kapaklı kabza ile geliyor.

İsmi “View” yani “görüntü” anlamına gelen bu yeni Taurus revolveri, 5 adet .38 Special mermisi alabilen bir titanyum topa sahip. Boş ağırlığı sadece 255gr ve yüksekliği 8 cm olan Taurus View’ın sağ yanında şeffaf bir lexan panel var ki o da çalışan mekanizmaların “görüntülerini” görmemizi sağlıyor. İşte ismini de bu panelden dolayı alan tabanca, Taurus’un en başarılı modellerinden birisi olan Model 85 projesi baz alınarak üretilmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here