NSSF Başkan Yardımcısı Chris Dolnack: “Hedefimiz kişisel ve konut savunması”

Geçen yıl silahların kısıtlanmasına ilişkin yasa önerisi, gündemi önemli bir biçimde işgal ederken bu yıl, fuarın açılış konuşmasında NSSF Başkanı Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Chris Dolnack, atıcılık sporuna özel bir önem verdiklerini belirtti.

İlk kez silah alanların Amerika’daki satışlarda önemli bir orana eriştiğini, gençlerin, kadınların ve kentlilerin dikkat çektiğini, bu nedenle hedefe kişisel ve konut savunmasını konusunu koymak için birçok iyi ve geçerli nedene sahip olduklarını söyledi. Öte yandan Dolnack, Amerika Birleşik Devletleri’nin sıcak gündemini oluşturan silahsızlanma veya silahların sınırlandırılmasına ilişkin tartışmalara gönderme yaparak elindeki bir veriyi paylaştı. “Belki de dönemin en iyi haberi, silah satış adedindeki olağanüstü artışlara rağmen, ateşli silahlarla işlenen şiddet suçlarının 1960’ların başlarındaki seviyelere gerilemiş ve son beş yılda önemli ölçüde azalmış olmasıdır” dedi.

Yeni silahların gövde gösterisi!

Geçen yıl Devlet Başkanı Barack Obama’nın özel takibinde olan yeni silah yasasının otomatik tüfekleri yasaklayacak olması nedeniyle silahsever Amerikalı’ların artan silah talebi, fuarı da şekillendirmiş ve katılımcı firmalar mevcut ürünleriyle talebi karşılamaya çalışmıştı. Bu yıl silaha doymuş bir pazara girmek isteyen üreticiler de yeni talepler yaratabilmek için SHOT Show’a yanlarında yeni ürünlerle geldiler. Bu durumu gören fuar yetkilileri de yerinde bir karar ile fuarın giriş katında önemli bir alanı “Yeni ve Yenilikçi Ürünlere” ayrıldı. CZ PO9 FDE, Browning 1911-22 A1 Black Label, Smith amp; Wesson 460XVR, SIG Sauer P320, Glock 41amp;42, Benelli Ethos, Walther PPQ5 gibi yüzlerce yeni ürün profesyonellerin beğenisine sunuldu. Stantlarda yeni diye sunulan pek çok ürünün mevcut ürünlerin geliştirilmiş sürümleri olsa da Türk firmaları da dahil hemen hemen bütün firmalar, üretime geçsin geçmesin yeni ürünlerini tanıtmak için özel bir çaba harcadılar.

Talebin kısmen düşük olduğu bir dönemde açılan SHOT Show’da Türk firmalarının standları ise fuarın ilk gününden itibaren pek boş kalmadı. Yeni ürünlerinin tanıtımını yapan katılımcı Türk firmaları, fuar sonunda mevcut müşterileriyle siparişlerini yenilerken yeni anlaşmalara da imza atmayı başararak yurta döndüler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here