Tanfoglio’dan yeni: Witness P

IWA 2014 / Tanfoglio’dan yeni: Witness P, kızaklı gövde tasarımına sahip, .45 ACP’lik bir 1911 varyasyonu

Ülkemizde üretilen kimi tabancalarının model aldığı tasarımın çıkış noktası olarak nam salmış olan İtalyan Tanfoglio markası, zannedilenin aksine 1911 benzeri olan Witness modelini zaten hep üretiyordu! En önemli distribütörlerinden biri European American Armory Corp. – Avrupa Amerikan Cephanelik Birliği(EAA) olan Tanfoglio, hem EAA hem de bazı diğer distribütör firmaları aracılığıyla Witness 1911’i Avrupa pazarında ufak miktarlarda da olsa satmaktaydı.

Çoğu kullanıcının Tanfoglio’nun 1911’i için kalite ve güvenilirlik şikayetlerinde bulunması üzerine Tanfoglio, tabanca ile ilgili bir açıklamada bulundu. Bu açıklama ise tabancanın, müşterilerinin ödeyebileceği minimum tutar karşılığında hem güvenilir, hem alışılmış tasarımda güçlü bir mülk ve şahsi savunma aracı olarak üretilmiş olmasıydı. Orijinali ya da piyasadaki diğer varyasyonlarının çoğu ile teknik yarışa sokulması doğru olmayacak olan tabancanın sunduğu en büyük özellik ve dolayısıyla üretim sebebi ise; en yüksek performans/fiyat oranlarından birine sahip olması. Tabi buna 1911’in alışılmış mekaniği ve şıklığını da eklemek gerekir.

MİL-STD-1913 “Picatinny” aksesuar kızağına sahip tabanca, ayrıca çift taraflı emniyet ve sabit nişangahlar da içermekte. Bu tabancayı diğer Tanfoglio tabancalarından ayıran bir diğer önemli özellik ise; 1911’in 100’ü aşkın senelik servis süresi boyunca gösterdiği üstün dayanıklılığa ulaşmak adına bu tabancada diğer Tanfogliolardan farklı, çok daha dayanıklı, özel bir polimer bileşeni kullanılmış olması. Namlu boyu 5” olan witness tıpkı ata silahı gibi .45 ACP kalibre ve buna karşılık gelen 7’li veya 8’li tek sıra şarjör kullanıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here