Sig Sauer’den Efsanevi Kral Arthur için: Excalibur

Sig Sauer ustaları, sadelikten sıkılıp tarihin derinliklerinden ilham alarak şaheserler yaratmaya devam ediyorlar. İşte bunlardan biri de Britanya Kralı Arthur’un kılıcına ithaf edilmiş 92 bin dolarlık bir tabanca.

Bir süredir piyasanın odaklarından biri olan Sig Sauer’in usta silahçıları, sadelikten sıkıldıkları bir dönem geçirmektelerdi. Bunun üzerine Sig Sauer; diğer sıkılan insanlar gibi boş boş oturmayı tercih etmeyen silah ustalarına, neredeyse sınırsız denebilecek bir bütçe verdi ve bununla harikalar yaratacaklarını umdu. Gördüğünüz üzere, ustalarımız bu beklentiyi hiç de boşa çıkarmamışlar..

The Excalibur; Sig SauerIin “Şaheser” serisi silahlarından birisi. Bu silah serisi; silah ustaları tarafından ikonik X-Five tabancalarının ne denli şık sanat eserlerine dönüştürülebileceğini göstermek için özellikle yaptırıldı. Tıpkı uçak firmalarının abartılı First Class ikramlarında bulunmaları gibi: Eğer en iyi ürünleri bu güzellikteyse normal ürünlerinin kalitesini ve şıklığını siz düşünün! Eğer uğuruna harcayabileceğiniz bir 92.000 dolarınız var ise size özel olarak da bir tane üretebilirler. Bu denli pahalı olmasının sebebi; yalnızca kaliteli çelik üzerine işlenen göz alıcı gravürler değil, ayrıca yekpare kabzanın da hakiki ve yasal fildişinden imal edilmiş olması.

Excalibur ise: efsanevi Britanya Kralı Arthur’un taşıdığı, Glaston Gölü ve Avalon Adası’nın Leydisi Vivien tarafından kendisine verilmiş olan kılıcın ismidir. Mitolojide sadece Kral Arthur’un saplandığı taştan çıkararak kullandığı kılıç olduğuna inanılır.

Arpacık ile gezin yerine giren iki ayak sureti ile silahın üst kızağına tutunmakta olan kılıcın ve dolayısıyla bu özel serinin adının kökeni de bu efsanedir. Kılıç; dilediğiniz zaman çıkabilmekle beraber, Damascus çeliğinden imal edilmiş. Ayrıca son derece keskin.

Excalibur, öylesine güzel bir sanat eseri ki; tek sorunu, onu çizme korkusundan asla ateşleyemeyecek olmanız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here