Blaser’dan 3 namlulu tüfek: BD 14,

“Talaşlı imalat”’ın yeni adı denebilecek bir üç namlulu yivli-yivsiz birleşimi Blaser BD 14 harikulade gravür işçiliğine sahip, özel yapım lüks modellerle geliyor.

Blaser firması, talaşlı imalat olan yeni av tüfekleri BD 14’ü Nurnberg//Almanya’da yer alan 2014 IWA/OutdoorClassics fuarında tanıttı. Talaşlı imalat; basit olarak birbirlerine tek parça namludan imal halde kenetli olan yivli/yivsiz tüfek kombinasyonu silahlara kullanılan üretim şekli. Hatta BD 14’te silaha yan taraftan kenetli olan ekstradan daha küçük kalibreli bir yivli namlu da mevcut.

Blaser yeni bir dik kapanış sistemi içeriyor. Bu sistem uluslararası olarak patentlenmiş olup; ateşin kontrol edilebilinir olarak dağılarak sabit bir blok basıncına ulaşmasını sağlıyor. Fakat silahın kullanım rahatlığı adeta eski bir kırma tüfeğin rahatlığı ile denk oluyor. Namlu yerleri bile daha rahat kullanım ve doldurma imkanı sağlamak suretiyle av keyfini artıracak şekilde tasarlanmış.

Manuel kurma çift kilidi, ihtiyaç halinde hızlı bir ikinci atış imkanı sunmakla birlikte, ön tetik daima büyük kalibreli namluyu ateşliyor. Küçük kalibreli yivli namlu ile yivsiz namlu ise arka tetiğin kontrolü altında. Selektör ise üst kademedeyken yivsiz namluyu, alttayken de küçük kalibreli yan namluyu seçiyor. Tetik ağırlıkları ise eşit olup 650 gram ağırlığında.

Blaser BD 14 “Talaşlı imalat” üç namlulu yivli / yivsiz kombinasyon tüfeği

Büyük kalibreli namlu elciğe temassız olup (free floated) sadece ön namlu bloğu ile silaha sabitlenmiştir. Namlu ve ön blok arasındaki temas yüzeyleri ise sert krom kaplama olup paslanmaya karşı dayanıklılar. BD 14’ün ortalama ağırlığı ise 3.3 kg civarında. Kaliteli ahşap ve lüks gravür seçeneklerini de sunan BD 14’ün kalibre konfigürasyonları da tüfeğin kendisi gibi geniş seçenekler ile geliyor: Büyük tivli namlu için; 6.5 x 57 ya da 9.3 x 74 Remington, küçük yivli namlu için; .22 hornet, .222 Remington, 5.6 x 50 Remington Magnum ve 5.6 x 52 Remington Savage iken yivsiz namlu ise 20 numara çapında sabit.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here