Sig Sauer’den Keskin Nişancı Tüfeği: SSG 3000

SSG 3000, ben isabetli ve klasik bir yivli arıyorum diyenler için; işte ben buradayım diyor.

Sig Sauer SSG 3000, 1992 yılındaki IWA kullanıcısıyla karşı karşıya gelmişti. O günden bu yana tüfeği kullananlar arasındaki fikir birliği ve tüfeğine bağlı hayran topluluğu sayesinde SSG 3000 kendini geliştirdi. Bu değişimler arasında hükümet görevlilerinin talep ettiği değişimler ile sportif atıcıların en yüksek isabet oranına ulaşabilmek için istedikleri ayarlamalar sayılabilir. SSG 3000 özellikle İsviçre’de Zürih hava alanını korumakla özel olarak görevlendirilmiş polis kuvvetlerinden başlamakla birlikte tüm dünyaya kendini tanıtmış ve yayılmıştır.

Teknik olarak baktığımızda, SSG 3000 altı kulaklı bir sürgü kilidiyle karşımıza çıkıyor, ateşlemede oluşacak gecikmeyi olabildiğince azaltmak içinse çok hafif bir tetik mekanizması var. Sıkıştırma vidaları tarafından sabitlenen kalın nişancı namlusu ise kolayca ve çabucak değiştirilebiliyor. Dipçiğin siyahının altında ise sapmaları engellemek için ahşap bir tabaka ve plastik malzemeler karşımıza çıkıyor. Tabii ki dipçiğin ucundaki kabza tabanını ayarlanabilir yanaklığı da unutmamak gerekli. Bunlardan harici olarak da beş adet çıkış ağzı olan bir namlu freni de SSG 3000 ile geliyor. Bu hem doğrudan barut gazını dışarı yönlendiriyor hem de tozlanmaları önlüyor.
SSG 3000 ne kadar kesin, etkili ve çetin ceviz bir tüfek olduğunu atış sahasında da kanıtlamış durumda. Bu konuda elinden geleni ardına koymadığı kesin. Tabii ki avantajların yanında biraz eski tarz kalmışlığı da var; irice ve katlanamaz bir dipçik bunlardan birisi. Yanaklığın ayarlanması birçok vida uğraşı getiriyor; parçalar ve bölmelerin ayrılması da bir o kadar uğraştırıcı ve hantal kalıyor. Tabii ki bunların sizi ne kadar etkileyeceği göreceli de olsa sonuçta SSG 3000, ben isabetli ve klasik bir yivli arıyorum diyenler için; işte ben buradayım diyor.
SIG SAUER SSG 3000 Genel Özellikleri:
Kalibre .308 Winchester
Şarjör Kapasitesi 5+1
Namlu Uzunluğu 685 mm
Toplam Uzunluk 1163mm
Tetik Ağırlığı 1424 gram
Ağırlık 4852 gram

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here