Smith Wesson: MP Bodyguard .380

Silah piyasasını yakından takip edenler bu tabancanın tamamen yeni bir ürün olmadığının hemen farkına varacaklardır.

Son zamanlarda bazı eyaletlerde çıkan şahsi savunma amaçlı gizlenebilir silahların taşıma yasalarının daha özgürleşmesi sebebiyle hem Avrupa hem de ABD’de bu tarz silahların taleplerinde büyük artışlar meydana geldi. Bu taleplerin çoğu da bayan müşterilerden. Avrupa’da bazı ülkelerde taşıma ruhsatı almanın sivil vatandaşlar için neredeyse imkansız olmasına rağmen aile güvenliği ve hane savunması gibi nedenlerle bulundurma ruhsatı almak yine de kolay.

Yalnız yaşayan kadınların düşman bir dünya tarafından tehdit altında oldukları hissinin çağrısına geçen sene “Bodyguard .380” ile cevap veren Smith amp; Wesson; Çekmecede, küçük çantada ya da cepte taşıması son derece kolay olan, güvenilir, 6 mermi kapasite sunan tek sıra şarjörlü, .380 kalibrelik (kısa 9mm), polimer gövdeli ve entegre lazere sahip bu yarı otomatik tabancanın her türlü yakın mesafe savunma ihtiyacını karşılayacağını belirtiyor.

Bu senenin Bodyguardı, geçen senekinin aksine; Mamp;P serisinin tamamen bir parçası haline gelmiş durumda.

Tasarımın başarısı, Smith amp; Wesson mühendislerini kızağı ve tetik grubunu kapsayan bir takım küçük değişiklikler yapmaya yönlendirdi. Şimdi bu silah; Bodyguard .380 adıyla, son derece başarılı olarak görülen M amp; P (Military and Police) tabanca serisinin bir parçası haline geldi. Amerika’da en çok satanlar listesinde yer almasının yanı sıra 2014 IWA amp; OutdoorClassics fuarından da anlaşıldığı üzere Avrupalı atıcılar tarafından da yoğun ilgi görecek.

M amp; P Bodyguard .380 cep tabancası; önce ki bodyguard ile aynı polimer gövde, kalibrasyon, kontrol dizilimi ve tek sıra 6’lı şarjörü içeriyor. Kızak tutucu ve emniyet manivelaları, şarjör tutucusu ve sökme kilidi göze hiç çarpmıyor. Bu sayede gizli ve kolay taşınma fonksiyonlarındaki rahatlığının yanı sıra hızlı çekme durumları için çok elverişli bir tabanca haline gelmiş. Ayrıca isteğe göre lazerli ya da lazersiz olarak da sunuluyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here