MERKEL HELIX YİVLİ AV TÜFEKLERİ

Sürgülü av tüfeklerinin gücünü ve güvenilirliğini dünya çapında tüm avcılar bilir. Hatta çoğu tutkulu avcılar için sürgülü tüfek ile av bir başka bir tutkudur. Merkel Helix IWA fuarında tanıttığı sürgülü av tüfekleriyle ilginin odağı oldu.

Bazı sürgülü tüfek avcıları ise otomatik silahları av etiğine aykırı olarak görür; onlar için av hayvanına kaçma şansı tanımak hem av heyecan ve kalitesinin artması hem de hayvana kendini kurtarabilirse bir yaşama şansı sunmak anlamına gelir. Tıpkı doğada yaşayan yırtıcılar arasında olduğu gibi.

Kimi avcıların tercih ettiği bir avlanma türü de sürüş avıdır. ATV ve Cip gibi çeşitli araçlar ya da atlar ile sürek avı yapılması, keyifli olmasının yanı sıra zordur da. Hareketli bir platformdan koşan bir hedefe yaptığınız atışı hayal edebiliyor musunuz? Bu tarzda avlanan avcıların genellikle tercih ettikleri model ya yivsiz tüfekler ya da yivli otomatik tüfeklerdir. Çünkü hem hedefleri, hem de kendileri hareket halinde olduğu için nişanı kaybetmeden ikinci mermilerini atmaları gerekebilir.

Ortalama bir yivli av tüfeği, teçhizatı ile beraber 4 kilo ya da üzerinde ağırlığa sahiptir. İz sürme avında iseniz eğer, kilometrelerce yoldan sonra, sırtınızdaki o hafif 4 kilo sizi her adımda yavaş yavaş ezmeye başlar. Av tüfeklerinin ayrıca dayanıklılığı da önemlidir. Ağırlık etkisi ve doğal koşulların zorluğu estetiğinden asla taviz veremeyen avcıları bile, kıyamadıkları ahşap gövdeli ve büyüleyici gravürler ile süslü tüfeklerini bir kenarda saklayıp, çizilmesine aldırış etmeden taşıyabilecekleri, az bakım gerektiren ve üstün dayanıklılığa sahip olan modeller aramaya itmiştir.

MERKEL ise HELIX modelleri ile akıl almaz bir işe girişmeye, yani bu bütün bahsettiğimiz sorunları aynı anda tek tüfekte çözmeyi amaçlamış. Düz çekmeli sürgü sistemini, ultra hafif bir polimer gövdeyle beraber, metal aşındırıcı kimyasal / fiziksel her türlü etkene adeta meydan okuyan bir kaplama ile birleştirmiş. Peki, bu alışılmadık olan düz çekim sürgü sisteminin avantajı nedir? Sürgü çekerken tam 4 harekette bulunmanız gerekir: “Kaldır, çek, it ve indir!”. Özellikle yakın mesafe atışlarında bu hareketin ne kadar zaman kaybettirici olduğunun ve hedefe tekrar nişan alınmasını gerektirdiğinin farkına ancak bir düz çekim sürgü sistemi kullanınca varacaksınız! Size düşen hareket yalnızca, “çek ve it!” Bu sayede hem sürgülü tüfek gücü ve güvenilirliği korunurken hem de mümkün olduğunca süratli bir dolum gerçekleştiriliyor. Keza gerçek bir yivli tüfek olma estetiğinden de taviz neredeyse hiç vermeyerek!

MERKEL Challenge – Maceraperestler için gereken her şey!

Sizce bütün kıtalardaki en zorlu av koşullarına uyum için geliştirilmiş bir Helix neye benzerdi? MERKEL’in buna cevabı Helix Challenge; Suhl’den gelen geleneksel alman üreticinin, “Suhl’ün atik yaşlı teyzesi” olan av tüfeğini, profesyonel avcılık koşullarını karşılayacak şekilde modifiye etmesiyle ortaya çıkan yeni varyasyon. Bu tüfek, sınırlı sayıda olduğunun farkında olan ve markanın geçmişinin bilincinde olan maceraperestler için mükemmel bir full paket halinde geliyor.

MERKEL; Helix’i baz alan yeni bir düz-çekme sürgülü “Macera Tüfeği”. MERKEL Helix Challenge, küresel çaptaki her av koşulunda kullanıma uygun olarak geliştirildi.

MERKEL Helix’in metal parçaları, özel bir yüzey kaplaması ile geliyor. Özel olarak üretilmiş olan ileri teknoloji ürünü bu kaplama, ultra ince ve son derece sağlam olup korozyona karşı tam koruma sağlıyor. İnanılmaz bir kimyasal dayanıklılığa sahip olan bu kaplamaya sahip metali yağlamaya bile gerek yok! Tuz püskürtme testinde de yüksek başarı göstermiş olan bu kaplamanın hissiyatı da kadifemsi bir dokunuşa sahip.

Alet ya da alyan anahtarı gerektirmeden ayarlanabilme imkanı sunan yanaklığın aralığı ise neredeyse sınırsız, bu sayede her atış pozisyonuna mükemmel olarak uyum sağlıyor.

Helix Challenge’ın ileri teknoloji polimer gövdesi, tercihen kamuflaj deseni ile gelmekte olup metal kaplama ile uyum açısından çift ton olarak tasarlanmış.

Polimer malzeme, metal sesini azaltıyor ve geri tepmeyi emiyor. Düz dipçik tasarımı ise büyük kalibrelerde bile geri tepmeyi direk omuza ileterek şahlanmayı azaltıyor. Ön tarafta ise bipod(Çatal ayak) için (tercihen)montaj yerleri mevcut.

Yeni MERKEL Helix Challenge bütün dünyada standartlaşmış olan 9.3 x 62, 30-06., .308 Win. ve 7 x 64 kalibreleri ile gelmekte iken, aynı şekilde kaplanmış olan 5 kapasiteli şarjörü de çelik levhadan imal edilmiş. MERKEL, Tüfeğini iki farklı namlu ile sunmakta; .30-06 ve 7 x 64 mm için hazırlanan 560mm’lik kompansatörlü ve nişangahsız namlu ile .308 ve 9.3 x 62 mm için hazırlanan 510 mm’lik sürüş nişangahlı namlu. İki namlu da aynı 1.9mm’lik yiv / set çap farkına sahip. Yani bir yivi ile seti arasındaki çıkıntı farkı tam 0.95mm.

MERKEL Helix Challenge, Hava geçirmez özel yapım kutularda 2.5-16×50’lik dürbün ve AIMPOINT red-dot nişangahları ile birlikte satılıyor. Nişangahsız tüfeğin ağırlığı ise 2.9 kg olup, namlunuza göre toplam 107 ya da 102cm boyunda.

MERKEL HELIX Tracker

Kısa, düz-çekme sürgülü yeni Helix modeli; iz sürme ve sürek avları için özel olarak tasarlandı.

İz sürme ve sürek avları, avcılığın heyecanlı formlarındandır. Avcılar için keyifli fakat teçhizat için zorlayıcı bir tecrübe olup bazı özel ekipmanlar gerektirmektedirler. MERKEL’in bu talepler doğrultusunda özel olarak ürettiği yeni modelin adı; Helix Tracker.

IWA 2014’te görünen oydu ki MERKEL bu başarılı modelin üretimini sistematik olarak geliştirmeye yoğunlaşmış. Bunların içinden yüksek kalibre seçeneklerine sahip olan yepyeni “Alpinist” modeli ise dağ avı için özel olarak üretildi. Hızlı kurulma ve peş peşe yapılan atışlarda hedefin üzerinde kalmayı sıradan sürgülü tüfeklere göre daha rahat kılma özelliklerinden dolayı Tracker ile avı takip etmek ya da hareketli platformlardan avlanmak, son derecede fark ediyor.

MERKEL HELIX Tracker, çift kayış halkası ile geliyor; böylece tüfeği adeta bir sırt çantası rahatlığıyla omzunuza takabiliyorsunuz. Gezleri yerinden çıkarmak alet gerektirmezken; arpacık, ön kayış halkası ile birleşmiş bir vaziyette namlunun ucunda yer alıyor.

HELIX Tracker aynı zamanda fabrika yapımı orijinal 5 mermilik şarjör ve kısa 47cm namlu ile geliyor.

Tracker; Plastik, antrasit ya da turuncu kamuflaj seçenekleri ile mevcut. Estetik olarak beğenmeyebileceğiniz parlak turuncu kamuflaj; ava görünmez iken, dost avcılar içinde adeta bir “ben buradayım!” sinyali. Bu insan gözünün dikkatini en çok çeken renklerden birisi olup, çoğu av ekipmanında rastladığımız parlak turuncu rengin aynısıdır.

MERKEL Helix Tracker Teknik Özellikler:

– 5 mermi kapasiteli şarjör

– Sürgü kavrayıcı doku

– “Sırt çantası” kayış halka sistemi

– Kısa 470mm orta-kalınlıkta namlu

– Sürüş avı nişangahları

– Explorer polimer dipçik.

– .30-06, .308, 8 x 57mm ve 9.3 x 62 kalibre seçenekleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here