Kimber Ultra Raptor II – .45’lik Tabanca!

1911 taklidi modellerin piyasası gittikçe çekişmeli bir hal alırken, Kimber Ultra Raptor II’nin 2014’te kendini bu kadar dişli rakiplere denkleştirdiğini görmek oldukça şaşırtıcı olduğu kadar heyecan da verici!

Günlük taşımaya uygun bir şahsi savunma tabancası olarak nitelendirilen Ultra II; .45’lik 1911 platformunu daha kompakt ve kısa namlulu bir gövdeye büyük bir başarı ile taşımış. Peki, poligon performansları ile yüksek kaliteli rakipleri arasındaki yerini hak ettiği iddia edilen Ultra II’yi özel kılan nedir?

Öncelikle Standart 1911’lere kıyasla oldukça kalın bir namluya sahip. Rampalı tasarıma sahip ve müsabaka sınıfı paslanmaz çelikten imal edilmiş olan bu namlu; diğer 1911’lerin aksine, üst kızağa girdiğinde ortalanmak için yüksüğe ihtiyaç duymuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse; metal işçiliğinin çarpıcı olduğu yerler namlu ile bitmiyor. Oynar aksamın birbiri ile son derece “sıkı” bir uyumu var ki bu da zaten düzgün hatlara sahip olan bu silahı aynı zamanda çok “derli ve toplu” olarak gösteriyor. Malum; günlük taşıma silahı alacak olup da estetiğine önem vermeyen birisi muhtemelen hiç olmayacaktır!

Poligon performansında ise 14 metrelik (15 yarda) bir mesafeden yapılan beş atışın rahatlıkla 2.5 santimlik bir daire içerisinde toplanabildiği ifade ediliyor. Şahsi savunma silahları için iyi olarak nitelendirilebilecek bu nişan performansının arkasında var olan gücün ise .45’lik bir durdurma gücü olduğunu; ayrıca bu gücün de gizlenebilir ve günlük taşımaya uyumlu bir platformda olduğunu da kesinlikle unutmayalım! Silahın bazı diğer özellikleri ise: hafif alüminyum gövde, çift yönlü kullanıma uyumlu emniyet kilidi, Trityum nişangahlar ve alışıldık 1911 kabza emniyetini içeriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here