Catamount’un Taktik Yivsiz Tüfeği: Fury

Konut savunması ya da survival (hayatta kalma) silahı olarak yivsiz tüfeklerin en iyi seçeneklerden biri olduğuna dair sayısız tartışma konusu açılabilinir. Elbette buna biraz taktik özellik ve görsel katkı eklemekten kimseye de bir zarar gelmez!

Catamount Fury; Kuzey Amerika’nın en büyük Surplus Firearms ithalatçılarından olan Florida kökenli Century International tarafından ithal edilen bir çin yapımı ve gazlı sistemli yarı otomatik 12 numara taktik yivsiz tüfek. Silahın tasarımı daha pahalı kuzeni meşhur Rus yapımı Saiga 12’nin tasarımını çok andırmakta. Saiga 12’de kendisinden daha meşhur AK-47’nin tasarımına sahip olup yine Century International tarafından ithal edilmişti. Elbette Saiga’nın tasarımı 7.62mm yerine 12 Numarayı desteklemek adına AK-47’den daha büyük parçalara sahip. Fury, aynı zamanda hem uzun pirinçli hem de kısa pirinçli kovanlara ayarlanabiliyor. Dolayısıyla hem ucuz alıştırma fişekleri hem de yüksek güçlü magnum fişeklere de uyum sağlayabiliyor.

Yarı otomatik yivsiz tüfeklerin çoğunun aksine Fury her türlü fişeği sorunsuz atabiliyor. Bunun büyük nedenlerinden birisi; diğer yarı otomatik yivsiz tüfeklerin çoğunun tüp şarjöre sahip iken Fury beş fişe kapasiteli kutu şarjör ile geliyor. Yalnızca kurşun saçmalara uyumlu olan namlusu ise tam modifiyeli bir şok tüpü ile gelmekte. Mat siyah polimer dipçiğinin tasarımı ise yanağın nişan alma esnasında dipçiğe tam olarak oturmasını sağlıyor.

Toplam ağırlığı ise 4 kg kadar olan Fury, iki adet şarjör, harbi takımı ve fırça ile birlikte satılıyor. Silah şarjör haricinde 7 ana parçadan oluşuyor ve oldukça kolay bir şekle sökülebiliyor. Bunun sayesinde sıradan yarı otomatik tüfeklere kıyasla çok rahat temizlik işlemi yapılabiliyor. Elbette taktiksel silahların vazgeçilmezi olan piccatiny aksesuar kızağı ve nice aksesuarları ile 12 numara yivsiz tüfekler dünyasına bambaşka bir kapı açıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here