Remington R51

Keskin hatları ve yenilikçi çalışma sistemi ile SHOT Show 2014’teki en yenilikçi tabancalardan olan Remington R51; görünümünü yaklaşık yüz yıllık tasarımdan ilham aldığı için sizi yanıltabilir.

2014 SHOT Show’da gizlenilebilirliği rahat olan, tek sıra şarjörlü ve küçük 9mm’ler içinden dikkatleri üzerine toplamayı başaran Remington R51; bazıları için tam bir sürpriz oldu. Neticesinde Remington firması, tabancalar dünyasında değil de yivli tüfek sektöründe dikkatleri üzerine toplama konusunda uzman olan bir firma.

Bu tabancanın fikir babası ise John Douglas Pedersen. John Browning, Pedersen için zamanında “dünyanın en iyisi” tabirini kullanmıştı. Tabanca, yenilikçi olmasına rağmen pek de tutmamış; fakat General George S. Patton tarafından bir tane edinilecek kadar merak uyandırıcı bulunmuştu. Silahın atası olan model 51’den, 1918 – 1927 yılları arasında 65.000 adet üretilmiş olup, bu zamandan elde kalan parçalarla da 1930’larda ufak miktarda üretilmiştir. Bu üretilen modeller, R-51’in aksine .32 ve .38 kalibrelikti.

1915’te patentlenen teknolojisi, kesinlikle zamanının ilerisindeydi. Yinede silah dünyasında hak ettiği yeri, günümüzde bulmuş olabilir. Pedersen’ın çalışma sistemi (ki R.K. Wilson tarafından, “Textbook of Automatic Pistols” kitabında “Momentum Kesme Sistemi” diye tanıtılmıştır) Model 51 ve R51’i eşsiz yapan şey. Ne doğrudan geri tepmeli ne de gazlı sistem; aksine ikisi sistemin bir birleşimi. İlk bakışta gazlı sistem gibi görünmesine ve çalışmasına rağmen silahlar sabit namlulara ve etraflarını saran icra yaylarına sahip. Silahlar ateşlendiğinde, ikisinin de fişek tablası ve kızakları beraber hareket ediyor. Tabla, ateşlemeden sonra kısa bir mesafe kat edip kendisini gövdeye kilitliyor. Boşluk ise geri tepmenin azaltılması ve güvenli patlama odacığı basıncının sağlanmasını sağlıyor. Sistem bu noktada daha çok ”doğrudan tepme sistemi” gibi çalışıyor.

R51, Prototipi, üretim öncesi modeli ve kendisi ile yapılan test atışlarında peş peşe atılan binlerce mermiye rağmen yalnızca bir tutukluk sorunu gözlenmiş olup prototip tabancanın bozulması haricinde hiçbir aksaklık yaşamamıştır. Zaten Prototip modelin bozulması herhangi bir ürün için normal bir durum. 7+1’lik şarjör kapasitesi de kompakt ve dolayısıyla tek sıralı bir silah için oldukça normal. Fiyatı ise akıllara durgunluk verici; yalnızca $389! .

Geri kalan teknik özellikleri ise şu şekilde;

Ağırlık: 567 gr (boş)

Genişlik: 24mm

Namlu boyu: 86mm

Toplam boy: 152mm

Yükseklik: 114mm

Kalibre: 9x19mm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here