Amerika’da yeni moda: “Zombie Special”

Özel görünümleri ile bu günlerde Kaliforniya’da kapış kapış satılan bu pompalı tüfekler, son yılların çok tutan “zombi istilası” temalı bilimkurgu filmlerin silah piyasasına yansımasının ürünü.

Son günlerin popüler bilim-kurgu akımlarından birisi olan “zombiler”’in avantajını yaratıcı bir biçimde kullanan Herb Bauer’in silah departmanı, belli bir sayıda silahı alarak onların görsel detaylarını bu temaya uygun bir şekilde modifiye etmiş. Ünlü perakendeci; Mossberg 500 Persuade, Remington 870 şahsi savunma amaçlı pompalı tüfek serilerine, Mesa taktiksel altı kademeli ayarlanabilir dipçikler ve alaşım dış fişeklikler eklemiş ve ortaya sıradan piyasa tüfeklerinden çok daha cezbedici ve karizmatik pompalı tüfekler çıkarmış.

EOTech ya da Surefire taktik fener ile birlikte gelen bu “Zombie Special” ürünleri, kısa zamanda en çok satılan ürünlerden biri haline geldi. Silah departmanı müdürü John Lewis ise silahların 849 dolardan başlayarak alıcı bulduğunu ifade ediyor.

Kenardan ateşlemeli (rimfire) mermileri tercih eden atıcılar için sunulan tüfekler ise: Akçaağaç dipçikli ve 22LR ya da 22 Mag kalibre sunan Browning T-Bolt (özellikle 17HMR modeli), aynı kalibreleri sunan Yeni Ruger American rimfire tüfek ve yeni 10/22 Ruger Camouflage.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here