Caldwell’den Dijital Rüzgar Ölçer

Uzun Mesafe Atışlarınız Rüzgar Engeline Takılmasın!

Uzun mesafe atışlarında, üzerinde ustalaşması en zor çevresel faktörlerden biri şüphesiz rüzgardır. Sert rüzgarlar ne kadar mesafe olursa olsun mermiler üzerinde terör estirir. Ufacık bir esinti bile uzun mesafeli atışlarda hedefinizi şaşırtmaya yeterli olabiliyorken yine de bazı tüyolar ve yöntemlerle nişanınızı yakalayabilirsiniz. Bu yöntemlerden en etkili olanlarından birisi rüzgar ölçerdir. Caldwell’in yeni rüzgar ölçeri, yaladığınız parmağınızı havaya kaldırmanın sadece dijital ekrana sahip olmasından ibaret kesinlikle değil! Hedefini tam 12’den vurmaya niyetli kişilere, koşullar ne olursa olsun ihtiyacı olan her şeyi sunmaya hazır bir rüzgar ölçer.

Crosswind ayrıca tam teşekküllü bir ölçüm ayar listesi sunuyor. Bu sayede atıcılar rüzgarı; mil, km/sa , m/sn, f/sn ya da knot olarak görme şansı elde ediyorlar. Ayrıca bu ölçüm cihazı yalnızca anlık verileri değil, tam bir rüzgar profili de sunuyor. Maksimum esintiyi kaydeden ölçüm cihazı, ortalama bir rüzgar hızı çıkarıyor ve bunlara anlık koşulları da ilave ediyor. Böylece atıcılar dürbünlerini bu verilere göre ayarlayarak tetik çekme zamanının en ideal olduğu zamanı bulabiliyorlar.

Bu çoğu atıcı için yeterli olsa da Caldwell rüzgar ölçüm cihazı bu kadarıyla yetinmemiş: sıcaklık, basınç, yükseklik ve rüzgar soğukluğuna kadar uzanan geniş bir atış destek veri yelpazesi de sunuyor. Ayrca döner anemometresi sayesinde rüzgar açılarını da saptayan Crosswind, atış ile ilgili gereken her veriyi tek tek önünüze seriyor. Ayrıca ışıklı LCD ekranı sayesinde ışık koşulları ne olursa olsun rahatlıkla kullanılabiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here