Red Dot Etkisi

Yapılan çalışma, kızıl nokta nişangahlarının tabancalarda isabet oranını artırdıkları yönünde

Bir atıcının hedefi daha da başarılı vurmaktan başka isteyebileceği çok az şey mevcut olsa gerek. Acil durumlarda en fazla atışı aynı bölgede gruplama isteği içerisinde olan bir atıcıya yardımı en çok dokunan nişangah desteğinin Red Dot ( Kızıl Nokta) nişangahı olduğu belirtiliyor. Bu sonuca, bir nişangah resmine bakılan saatlerin, ideal tetik ağırlığını bulmak uğuruna harcanan sayısız kurusıkı mermilerin ve poligonda geçen hafta sonlarının derlenmesini sağlayan kriminoloji(suç bilimcileri) profesörleri; James E Ryan ve Robin Adler adlı tarafından varıldı.

27 öğrencilerine bir Glock 19 ile standart karton hedeflere dört aşama atış yaptıran Ryan ve Adler; bu hedefleri daha sonra üç bölgeye ayırdı. Bu bölgeler sırasıyla: 1 – Kütle Merkezi, 2 – Kütle merkezini çevreleyen sekizgen ve 3-hedefin çevre bölgesi.

Yapılan testler bittiğinde; Trijicon sağlamlaştırılmış minyatür yansımalı nişangah ile atış yapan öğrenciler, istisnasız daha yüksek isabet oranına sahipti. Red Dot nişangahına sahip öğrenciler; düz nişangah kullanan öğrencilerin %42’lik 1. Bölge gruplama oranına kıyasla, tam %58’lik bir 1. Bölge gruplaması elde ettiler

Zaten kızıl nokta nişangahlarının, 8 inçlik merkez daireye isabet oranında neden geleneksel nişangahları saf dışı ettikleri çok açık: Birinci neden kızıl nokta nişangahları tek noktadan, fakat geleneksel nişangahlar iki nokta ve onun arasına göz kararı ile denkleştirilen 3. Noktadan meydana geliyor. Bu; özellikle stres atışlarında, son derece engelleyici bir durum.

Kızıl nokta nişangahlarının ise tek mevcut sorunu aynı anda sadece tek mesafeden sıfır atış yapabilmeleri, yani kızıl noktanızı sıfırladıktan sonra atış yapacağınız menzili ayrıca ayarlamak zorundasınız. Kızıl nokta üreticileri daha etkili ve dinamik bir “menzil ayarlama” çözümü ile karşımıza çıkana kadar bile yine de sabit menzilde geleneksel yöntemlerden tartışmasız bir şekilde üstün durumdalar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here