Talon Air Baton : Hafif, Küçük, Etkili Cop

Armament Systems and Procedures (ASP), emniyet güçleri ürün tedariklerinde dünyada sayılı ismin arasına girmiş bir şirket. ASP “Yükü hafiflet” hareketi ile yaptığı atılımı daha da ivmelendirmiş durumda ve bunu bize yeni Talon Air Baton’u tanıtarak gösteriyor.

50 cm’lik, kapaktan ya da düğmeden salınan, teleskopik Talon Air cop yaklaşık 325 gram ve kendi sınıfının çelik karşılıklarının neredeyse yarısı kadar. Daha hafif yapısı ve tasarımı onu sırt ağrıları gibi sıkıntılara sebep olmaktan uzaklaştırmış. Bu esnada geliştirilmiş ve eşsiz malzeme yapısı, hafifliğinin üstün performans ve korumadan bir şey kaybetmemesini de sağlamış. ASP şirketlerinin CEO ve yönetim kurulu başkanı Dr. Kevin Parsons bu konuda “ Talon Air Baton’u hafif ürünler bandımıza ekleyerek, profesyonel güvenlik güçlerine daha sağlıklı koşullarda ve daha güvenli bir biçimde görevlerini yapabilmeleri seçeneğini sunuyoruz.” diyor.

Yeni Talon Air ürününde görülen çelik/alüminyum tasarımını ASP şirketinin hafif cop sınıfında ürettiği tüm ürünlerde görebiliyoruz. M4 tüfeklerinde de kullanılan bu alüminyum alaşımının bu coplarda hafifliğin yanı sıra kullanım ömrünü arttıran bir dayanıklık kattığını ve kullanımda yıkıcı olan üstün etkisini de koruduğunu görüyoruz.

Yine ASP’nin bir ürünü olan Talon Çelik cop gibi benzer ikili silindir sistemine sahip olan Talon Air, bu sistemle kilidin sağlam ve güvenli olmasını sağlıyor. Copun arka kısmında kabzesinde bulunan köpük yapılı parmaklıkları kullanıcının kolayca kavramasını ve kuvvet aktarımını rahatça yapmasını sağlıyor. 20’den daha az parçadan oluşması Talon Air’in sahada kullanımının oldukça kolay olması anlamına geliyor.

Talon Air, teleskopik yapısı gereği kolaylıkla yukarı veya aşağı savurarak açılabiliyor. Kullanıcının dar bir alanda kalması durumunda, araç içi ve dar sokaklar gibi, bu hareketler kısıtlı olabileceğinden ASP ürünün uç kısmına bir çıkıntı yaparak bu zorluğu da çözmüşler. Kapatmak içinse sadece arka kısmında bulunan düğmeye baş parmağınızı basmanız ve ucunu başka bir zemine – diğer eliniz, vücudunuz veya duvar gibi bir yüzeye – ya da taşıma kabının içine bastırmanız yeterli. ASP copun bu kolayca ve tek bir hareketle kılıfının içine doğru kapatılabilmesini çok kıymetli bir özellik ve hareket kolaylığı olarak görüyor.

Talon Air 40 cm (272 gram), 50 cm (325 gram) ve 60 cm (380 gram) şeklinde farklı modellere sahip ve ASP SideBreak kılıfında taşınabiliyor. Şirketin farklı modeller için belirlediği fiyat aralığı ise 175 ila 195$ arasında değişmekte ve ömür boyu garanti kapsamında.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here