1855 Le Page Çiftesi

Tulsa Silah Fuarı’nda sergilenen 159 yıllık bu çifteye 250.000 dolardan fazla değer biçildi!

Oklahoma’da yer alan Wanemacher’in Tulsa Silah Fuarı’na giderseniz eğer; emin olabileceğiniz tek şey, ne ile karşılaşacağınızı asla bilemeyeceğinizdir. Elden geçmiş harikulade av tüfeklerinden tutun, eski bir ABD başkanın tabancasına ve hatta uzun süre tavan aralarından ya da büyükbabaların dolaplarından gün yüzüne çıkmayı beklemiş paha biçilmez değerli parçalara kadar.

İşte bunlardan biri, Le Page çiftesi. 1855’te büyük bir sergide yer aldıktan sonra, Fransa başkanı tarafından Meksika başkanına hediye edilmiş. En özgün yerlerinden bir tanesi omuzluğu dipçiğe tutturan vidalar. Ne kadar güzel bir perspektif verildiğine bir dikkat edin! Eğer ki ortada vidalarına kadar estetiğini düşündüğünüz bir ürün varsa gerisini siz hayal edin.

Bu nadide parça, damascus çeliği namlu, hassas testere işçiliği ile imal edilmiş yaprak süslemeler, oyma abanoz dipçik ve akbabadan köpeklere, yaban domuzundan Fransa Başkanı Grevy’e kadar envai çeşit figür içeren göz alıcı gravürler.

Silaha San Francisco’da yer alan mücevheratçı firma Shreve amp; Company tarafından yapılan incelemenin sonucunda yapılan açıklamalar ise şu şekilde: “Şu an böylesine bir metal işçiliği yapabilecek bir insanın yaşadığını düşünmüyorum. Eğer böyle birini bulsanız bile bu tüfeği yapması en aşağı 5 ila 10 yıllık bir süreye mal olacaktır. Henüz silahtan gözlerimi alamadım ki kutu ve aksesuarlar için de değer biçmeye başlayayım!”

Yani kısacası bu fuarda; Supica gibi çevresinin paha biçilmez silahlar ile dolu olması günlük yaşantısının bir parçası olan insanları bile bir anda şeker dükkanına giren çocuğa çeviren parçalara rastlayabiliyorsunuz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here