Hem sürgülü hem ağızdan dolma bir tüfek: Remington 700 Ultimate Muzzleloader

Remington, gelenekselden vazgeçmek istemeyen fakat modern balistik teknolojilerden ve kolaylıklardan da kısman yararlanmak isteyen atıcılar için tam 275 metre etkili menzile sahip bir, performans ağızdan dolma tüfeği geliştirdi.

75.000’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan 143’üncü NRA Annual Meetings amp; Exhibits fuarında tanıttıkları bu tüfek; AMP (Accelerated Muzzleloader Performance – Hızlandırılmış Ağızdan Dolma Performansı) adı verilen ateşleme sistemi sayesinde uzun bir menzile ulaşıyor.

Remington’un ilk kez Model 700 platformuna Ağızdan dolma sistemi yerleştirdiğinden bahsedemeyiz, zira ilk sürgülü Model 700 ağızdan dolma tüfeğini piyasaya ilk kez 1996’da sürmüştü. Fakat Performanstan ziyade estetiğe sahip olduğu için 8 yıl sonra talep yetersizliği sebebiyle üretimi durdurmuştu.

Yeni Model 700, kısa sürgüsü ve geliştirilmiş mermi yatak kapağı sayesinde magnum kapsülleri bile dizginleyebiliyor, böylece sıradan kapsüllere kıyasla daha sıcak ve hacmen daha geniş bir gaz çıkışı sağlıyor. Bu sistem, 3 gramlık standart kara barut kalıplarından dört tanesine kadar olan barut hakkını güvenli bir şekilde kaldırabiliyor. Bu, .45 kalibrelik ve 16 gram ağırlığında bir çekirdeği tam 2400 fps (792.48 m/s) hıza ulaştırabilen bir güç demek. 3’lü barut kalıbı kaldırabilen tüfeklere kıyasla tam 200 fps(60.96 m/s) daha fazla!

Tip

Sürgülü, Sıralı ağızdan dolma

Kalibre

.50

Namlu

1/26” dönme oranı, oluklu

Tetik

Tek kademeli X-Mark Pro (ayarlanabilir)

Emniyet

İki kademeli mandallı

Dipçik

Polimer

Ağırlık

2.28 kg

Tavsiye Edilen Fiyat

1,295 $

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here