AIMPOINT’ten Yeni Kızıl Nokta Nişangahları: Micro T-2

Kızıl nokta nişangah teknolojilerinin İsveç’li öncüsü AIMPOINT; bu sene ki EUROSTATORY 2014 fuarı çerçevesinde tanıttığı yeni T-2 ile karşımızda! Eski modeli olan T-1’in halen piyasada kalacağı belirtilmekle beraber T-2’nin piyasaya çıkış tarihi olarak Eylül 2014 gösteriliyor.

2007’de piyasaya ilk kez sürülmesinin ardından, Micro T-1; güvenlik güçlerinin kompakt yansımalı nişangah seçimi olarak, envanterlerine dahil olacak kadar yükseldi.

Peki T-2 hangi heyecan verici eklentilerle T-1’in bayrağını devralmış? Ayar yuvaları artık çok daha korunaklı ve güvenilir bir hale getirilmiş olan T-2’nin bunları koruyan kapak kısmı da daha pratik bir hale getirilmiş. T-2’nin iç elektronik yapısını da daha dayanıklı hale getiren AIMPOINT, Aynı zamanda nişangah lenslerinin en önemli detaylarından birisi olan kaplamalarını da daha taktiksel ve dayanıklı olacak şekilde değiştirmiş. Hatta ön lens kaplama ile kalmayıp, tamamen baştan tasarlanmış ve optik netliği mümkün olan en başarılı düzeye çıkartılmış.

Micro T-2, piyasada T-1’e ait her montaj ayağı ile neredeyse tüm silah sistemlerine takılabiliyor. Ayrıca şimdiye kadar üretilmiş neredeyse tüm görüş sistemleri ile de uyum içerisinde kullanılabiliyor. T-2’nin heyecan verici kısmı ise tam 25 metreye kadar su geçirmemesi ve bir adet CR-2032 lityum batarya ile 5 yıl çalışabilmesi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here