2014 Yılının En İyi Bıçağı: Hi Jinx

CRKT firması Ken Onion imzalı tasarımı Hi Jinx’i 2014 Atlanta Bıçak Fuarında görücüye çıkardı ve “2014 Yılının En İyi Bıçağı” ödülünü kapmayı başardı.

Ödülü hak eden sanatsal çizgileri piyasadaki işlemelerin en iyilerinden. Eşsizliğinin bir cilvesi olarak sadece 525 adet bıçak bulunuyor ve bunlarında bir kısmı halka satış açılmış durumda.

Geniş tabanlı ve günlük kullanıma uygun yapısı Ken Onion tarafından hiçbir masraftan kaçılmadan tasarlanmış ve adeta zarif bir “Beyefendi” bıçağı olmuş. Özel titanyum sap sadece göze hitap etmekle kalmıyor, önünde bulunan damla uçlu Böhler-Uddeholm Sleipner çelik bıçak ağzıyla uyumlu bir görsellik ve kullanış da sağlıyor.

Bıçak ayrıca IKBS pivot bilyalı rulman sistemiyle piyasada ki en yumuşak ve rahat açılmayı sağlıyor. İtalya’da üretimi yapılan Hi Jinx üretici firma tarafından uygun satış fiyatı olarak $500.00 gibi bir fiyatlandırmaya tabi tutulmuş. Ancak bıçağın genel kalitesi ve bıçaktan öte bir sanat eseri çizgilerine sahip olması paranızın karşılığını veriyor.

Bıçak Ağzı Uzunluğu: 84.3 mm

Bıçak Ağzı Kalınlığı: 5.0 mm

Keskin Ağız Materyali: Böhler-Uddeholm Sleipner Yüksek Dayanımlı Çelik HRC 59-58

Toplam Uzunluk: 121.4 mm (Kapalı) , 203.2 mm (Açık)

Ağırlık: 181 gram

Sap kısmının yapımında 6AL4V Titanyum kullanılmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here