Para Ordnance Executive Carry – 1911’in bu kadar da kibarına rastlayamazsınız.

Kendini uzun süreden beridir kanıtlamış olan bu şık tabanca, meşhur Kanadalı silah üreticisi Para Ordnance’ın ellerinde tekrar yaşam buldu.

Peki, zaten bir çok piyasa taklidi meydanda gezen 1911’in, Para Ordnance tarafından üretilen versiyonunu farklı yapan nedir?

Para Executive Carry, alışılageldiği gibi tek sıra şarjörlü ve 3 inç namlulu bir 1911 taklidi. Namlusunun kabzaya göre kısa kalmış olmasını başta çirkin bulabilirsiniz, lakin onu tanıdıkça daha çok seveceğiniz gibi, bu asimetrik tasarımın çok önemli iki amaca hizmet ettiğini de göreceksiniz! Bu tabancanın en büyük özelliği 1911’in tamamen gizlenebilir taşıma amacına yönelik olarak yeniden tasarlanmış hali olması. Yani bu silah, sevdiğimiz 1911 platformuna sahip tabancalar içerisinden sizi en az yoracak olan taşıma silahı! Namlu ve kabza arasındaki uyuşmazlığa neden olan asimetrik tasarımının en büyük nedeni ise hem, .45 kalibre şahlanmasına daha rahat karşı koyabilmenizi sağlayacak bir kabzaya sahip olmanız, hem de mermi kapasitesinin halen orijinalindeki gibi olması.

Gizlenebilir taşınmaya uygunluğunu sağlayan en büyük detaylarından birisi ise, yeniden tasarlanan ve Amerikan Silah Sanayicileri tarafından “Kunduz kuyruğu” olarak adlandırılan o meşhur 1911 kabza emniyeti. Zaten ilk baktığınızda diğer 1911’lere göre çok daha kibar kaldığını rahatça fark etmişsinizdir. Zaten Colt’u gizlenebilir taşıma için tercih etmeyen kişilerin büyük çoğunluğu el ile horozu ayıran metal parçanın keskin hatlı olması ve oynaması sebebiyle tercih etmemektedir. Çünkü kılıfsız ya da iç kılıf ile silah taşımak, zaten giysilerinizi zedelerken bir 1911’i bu şekilde taşımak, en sevdiğiniz gömleğinizin adeta sonu olurdu!

Buna ek olarak, silahın teknik özellikleri; Trijicon gece görüş nişangahları, Müsabaka sınıfı tetik, ve rampalı mermi yatağı gibi ek detayları barındırıyor. Anodize mat kaplaması ise hem korozyona karşı koruyor hem de hareketli parçaların yağ tutma özelliğini ve kayganlığını artırıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here