FN Herstal’dan Hız, Güç ve Pratik Bir Arada: FN SLP Tactical

FN (Fabrique Nationale) firması siviller, emniyet güçleri ve müsabakalar için farklı türde tüfekler sunuyor. Yeni SLP Tactical ise polis kuvvetlerinin yakın temasta hakimiyeti artırmak ve yarı otomatik sistemiyle hızı hissettirmek için üretilmiş.

SLP (Self-Loading Police) yarı otomatik, polis güçlerine özel tasarlanmış bir yivsiz tüfek (Shotgun). Yarı otomatik yapısı onu oldukça hızlı yaparak tepki süresini kısaltırken, atış gücünden de fazla bir şey kaybetmiyor. FN firması SLP’yi hem kullanıcı isteğine hem de görev ihtiyaçlarına göre düzenlenebilir olarak tasarlamış. Bu modüler yapısının göze çarpan ilk parçası, sentetik dipçiği oluyor. Tepmeyi azaltması için darbe emici yapıda tasarlanan ve değiştirilebilen dipçik tabanları, uzunluğu ayarlanabilir biçimde. Yanaklık ise yüksekliğin kullanıcı isteğine göre ayarlanmasına olanak sağlıyor. Özellikle bir optik nişangah veya taktik maske (Gaz maskeleri, koruyucu maskeler vs.) kullanımı durumunda bu özellikler emniyet mensuplarına müthiş esneklik ve kolaylık sağlıyor.

Geleneksel 18 inç (45.72 cm) namlusu sert kromdan iç yüzeye ve Invector değişebilir boğumlara sahip (Choke). Bu sayede namlu çıkışında saçma dağılımı daha iyi kontrol ediliyor ve tüfeğin aldığı 6 mermiden her birinin en etkili şekilde hedefine ulaşması sağlanıyor. 6+1 şarjör kapasitesine, üç adet Picatinny ray aksesuarı da eklediğimizde tüfeğimiz her göreve istenildiğinde atılmak için hazır duruyor.

Tüfek iki parça koldan (bolt) oluşan ve aktif gaz kontrol sistemiyle çalışan gaz-operatörlü bir yarı otomatik. Gaz pistonları değiştirilebilir olarak tasarlanmış ve besleme bölümü ağırlıktan kazanmak için havacılık standartlarında alüminyum kullanılarak imal edilmiş. Kıvrımlı kurma kolu hareket rahatlığı için küçültülmüş ancak stres altında kullanışlı olacak kadar da büyük tasarlanmış. Gez ve arpacık olası tehlikelerden de korunacak şekilde tüfeğe sabitlenmiş.

FN firmasının tüfek için belirlediği satış fiyatı ise 1300$. FN SLP dayanıklı, hızlı ve etkili yapısıyla polis güçlerinin her türlü görevine hazır duruyor. Emniyet güçlerinin gözünde hızla yer edineceğine ise şüphe yok.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here