Rio Grande Modernize Manivelalı 30-30

Rossi Rio Grande klasik 30-30’ları tekrar aramıza katmak için müthiş bir giriş yapıyor. Bu, özellikle manivelalı tüfek hayranlarını koltuklarında oturmaktan alıkoyacak bir haber. Rossi firması eski ve bir klasik haline gelmiş Marlin Model 336’dan yola çıkarak yeni ve modern günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak bir model geliştirmiş.

Brezilya’da Taurus firması tarafından üretimi yapılan Marlin Model 336 1948’de tanıtılmış. Model 336 ise kendinden bir önceki nesli olan Model 1893 Marlin’in mirasını devam ettirmiş. Model 1893 19. Yüzyılın sonlarında tanıtıldığında yenilikçi özellikleriyle oldukça ön plana çıkmış. Boş kovanları yandan atan sistemi ile dürbün takılmasını oldukça kolaylaştıran bir tasarıma sahip. Oldukça dayanıklı, kullanımı rahat ve güvenilir olan Model 336’lar birçoklarının takdirini kazanmış.Atalarının çizgilerini ve mirasını değiştirmeden, Rio Grande’yi sadece daha modern ve ileri taşımak, Rossi firmasının yaptığı tam olarak da bu.

Rio Grande’yi elimize aldığımızda ilk dikkatimizi çeken o tanıdık ve yumuşak çalışma mekanizması oluyor. Kolaylıkla çekilen manivelası ileri hareketlenirken, tetikte çıtırdayarak kendini 2 kilogramlık bir basınçla kuruyor. Mermileri rahatlıkla doldurabiliyorsunuz. 6 mermi kapasitesine sahip olan Grande, namluya sürülü mermiyle birlikte 6+1’lik bir atış olanağı sunuyor. Evrensel standart demesekte birçok merkezden ateşlemeli manivelalı tüfekte gördüğümüz yaylı dolum ağzı Rio Grande üstünde de mevcut (Solunda).

Atış testlerinde görülen ise Rio Grande’nintam anlamıyla, akıcı ve ele oturan bir kullanıma sahip olduğu. Namlu altından beslenen tüfeklerin bazılarında olduğu gibi bir atış gerginliği bu tüfekte yok. Atış yaptıkça azalan mermilerin, ağırlık ve dengeyi bozmasına Rio Grande’de rastlamıyorsunuz. Bu sayede grupmanlarını oldukça dar tutanGrande bizeharika bir atış konforu ve keyif sunuyor. Manivelalı tüfekler severler için harika bir haber olmasının yanında Rio Grande, farklı bir atış zevki arayanlar içinde kesinlikle tadılması gereken bir tecrübe.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here