RUAG’dan Frangible SX Mermiler

İsviçreli RUAG Ammotech’in yeni ürettiği bu mermiler; belki de balistik ile uğraşan mühendislerin çözmekte en zorlandığı meselelerden birini çözdü: öldürmeden etkisiz hale getirmek.

Eğer yeterince güçlü olmazsanız bu hedefinizin yıkılmaması ve timinize/sivillere tahribat vermeye devam etmesiyle sonuçlanabilir, lakin eğer fazla güçlü olursanız bu istemsiz bir zarar ve dolayısıyla canlı yakalamanız gereken hedefin ölümü ile sonuçlanabilir. Çarpma gücü ideal olarak ayarlanabilse bile unutulmamalı ki çekirdek çarptığı zaman halen delme ve açık bir yaraya dönüşme riski vardır.

EUROSATORY Fuarında tanıtılan bu mermilerin püf noktası çarpma anında tuzla buz olan bakır bazlı polimer çekirdeklerinde gizli. Mümkün olan en fazla enerjinin yaralamaya sebebiyet vermeden hedefe aktarılmasını garantileyen bu mermiler; güvenlik güçlerinin yeni dostu olacak! Silahın mermileri çarpma anında neredeyse bütün momentumu hedefe aktardıktan sonra ters yöne sekiyor. Lakin bu sekmeden hemen önce tamamen dağılmaları, onların ikincil ve istenmeyen bir hasara yol açmamalarını sağlıyor ve bu da hedefe ölümcül yara vermemelerini garantiliyor. Frangible SX; aynı zamanda eğitim mermileri olarak da oldukça güvenli bir tercih. Canlı mermiler kullanılarak yapılan yakın mesafe çatışma eğitimlerinde, kurşunların sert yüzeylerden sekerek askerleri yaralamaları oldukça mümkün bir senaryo. Frangible SX sayesinde ortada eğitim timini yaralayacak bir şarapnel ya da çekirdek kalmıyor! Ayrıca piyasadaki diğer “ölümcül olmayan” mermilere kıyasla daha ağır olan polimer çekirdeği; balistik tahribatın da mümkün olduğunca canlı mermilere yakın olmasını sağlıyor.

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here