Smith Wesson 929 8’li 9mm Revolver

Smith Wesson tarafından duyurulan 9mm’lik Smith Wesson 929, revolver sevenler arasında yepyeni bir heyecana neden oldu.

Smith amp; Wesson Performance Center’ın elinden çıkan bu yeni revolver, yalnızca elegant bir 9mm platformu arayanlara hitap etmekle kalmıyor; tabanca müsabakalarına katılan atıcılara da revolver hassasiyeti ve Samp;W kalitesini sunuyor. Lakin hepimizin aklına silahı ilk gördüğümüzde aynı soru geliyor: 9mm’lik mermi silindirde nasıl duracak? Bu iş için Moon Clip adı verilen çok kullanışlı bir parça var! Bu parça; otomatik tabanca fişeklerine geçerek onlara destek tabla olan ve ayrıca mermileri bir arada tutarak doldurma işlemini çok daha hızlı yapmamızı sağlayan oldukça basit bir metal parça.

6.5”’lik namlusu ve taşlanmış paslanmaz çelik gövdesi ile oldukça ihtişamlı duran revolverin tetik ağırlığı ise tam 4.5 kg. Elbette horoz kurulu hale geçtiği zaman bu ağırlık 1.8 ila 1.6 kg arasına düşüyor. Sentetik kabzası ise Hogue tarafından yapılmış olup görselliği tamamlayan bir estetiğe sahip.

Firma tarafından yapılan ilk 9mm Revolver bu değil. Daha önce 5 fişek kapasiteli ve üç farklı namlu boyuna sahip olan(1.5”, 2”, 3”) model 940’ı üreten Samp;W, aynı modelin bir de hafifleştirilmişi olan 942’yi geliştirmişti; fakat bu tabanca, prototip olmaktan öteye geçmemişti.

En son 9mm’lik 986 Pro geliştiren usta silah üreticisi, ayrıca bu modellerle de sınırlı kalmayacaklarını açıkladı. Eğer artan 9mm’lik modelleri ile seri üretime geçerlerse, 9mm’lik tabanca sektöründe müsabaka ve estetiklik dallarınca iddialı olan tüm markaları terleteceğe benziyorlar!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here