Springfield Armory XD-S: Küçüğün de küçüğü

Springfield Armory, çok sevilen XD serilerinin Sub Compact modelini çıkartmak suretiyle gizlenebilir taşıma isteyen XD severleri memnun etmişti. Bir adım daha ileri gitmek isteyen Springfield Armory, Mermi kapasitesinden yaptığı küçük bir fedakarlık ile tek sıra şarjör kullanan, incecik ve oldukça kullanışlı bir modele daha imza attı.

Bir tabanca ne kadar küçük bir gövdeye sahip olsa da özellikle ince kıyafetler giydiğimiz yaz mevsimlerinde tabancanızın gizliliğini en çok ele veren faktör, kalınlığıdır.

Yeni XD-S, XD Sub Compact’e göre daha kısa. Bu da aklınızda şu sorunun doğmasına neden olabilir: “Acaba XD-S; 45’lik bir mermiyi dizginleyecek kontrolü sağlamam için uygun bir kavramaya sahip mi?” O konudan yana şüpheniz gerçekten çok büyük ellere sahip olmadığınız müddet hiç olmasın! Silahın inceliği ve ergonomisindeki tırtık, parmak izi ve benzeri detaylar, şüphesiz kavramadan götürdüğünü fazlasıyla yerine getirmiş.

Glock 27, Walther CCP gibi gizlenebilir taşıma silahlarının genellikle atladığı bir nokta var: Aksesuar Kızağı! Elbette gizlenebilir silah diyorsanız eğer aksesuar ile işiniz neredeyse hiç olmayacak olsa da Springfield Armory, bu konuda tercihi sizlere bırakmış. Yani kim bilir? Belki de küçük ama güçlü bir taktiksel fener eklemek istersiniz! Gizlenebilir taşıma silahları için ayrıca önemli olan nokta emniyettir. Springfield Armory; yeni XD-S modelinde kabzada kullandığı kunduz kuyruğu emniyeti, tetik emniyeti ve gizli ateşlemeli silahların vazgeçilmezi olan iğne kurulum göstergesi gibi başlıca güvenlik öğelerinden hiç ödün vermemiş.

9mm ve .45 kalibre olmak üzere iki kalibre seçeneği sunan XD-S; ayrıca, 3.3 inç ve 4 inç. olmak üzere iki farklı namlu boyu ile piyasaya sürüldü. .45 kalibrelik versiyonu, tüm boy kısıtlamalarına rağmen hayret verici bir 7 mermi kapasiteli tek sıra şarjöre sahip iken 9mm’lik olanı ise tam 9 mermi alabiliyor. Fiyatının ise XD Sub Compact’tan küçük bir fark ile daha yüksek olacağı belirtiliyor. Tabanca, kutusunda: polimer kılıf, yedek şarjör, 2’li polimer şarjör kılıfı ve namlu kilidi ile birlikte alıcılarını bekliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here