Beretta’dan Yeni “1301 Tactical”

Beretta; Yarı Otomatik Taktiksel Yivsiz Tüfeği Yeni 1301 “Tactical”’ın ihracına resmen başladı.

12 numara bu yeni yivsiz tüfek; hane güvenliği, özel güvenlik ve müsabakalardan tutun, özel harekat ve taktiksel kullanıma kadar her amaca hizmet edebiliyor.Bu tüfeğin üretimi, Beretta için tarihi bir karardı da diyebiliriz. Çünkü Beretta’nın, taktiksel yivsiz tüfekler piyasasına direk bir dönüş olarak kabul edildi. Beretta 1995 senesinden beridir Av tüfeği haricinde yivsiz bir tüfek üretmemekteydi ve bu işin piyasası 83’ten beri Beretta’ya ait olan Benelli’ye kalmıştı.

Yeni tüfek, ilk bakışta çok sevilen A400 “Xplor Unico” av tüfeğinin en iyi özelliklerini taşıyan taktiksel bir varyasyonu gibi görünse de mühim farklılıklar içerdiği kuşkusuz.

Yeni 1301 Tactical, kullanımı kolay kontrol mandalları içeren ergonomik bir tasarıma sahip. Ayrıca Beretta’nın patentli “Blink” sistemi kullanılmış

Blink sistemindeki gaz pistonunda, bağımsız halkalı bir valf sistemi kullanılmış. Bu sayede gaz çok daha sıkı bir şekilde hapsedilerek mekanizma verimini kayda değer bir şekilde artırıyor. Bu da daha önce hiç görmediğiniz bir süratte besleme sağlıyor. Diğer tüfeklerden tam %36 daha süratli besleme yapabilen ve 1 saniyeden az bir sürede tam 4 adet fişek ateşleyebilen sistem için Beretta’nın mühendisleri; aynı zamanda tutukluk ihtimalini de minimuma indirdiği konusunda hemfikirler.

Beretta’nın “Steelium” olarak sınıflandırdığı Nikel-Krom-Molibden bazlı soğuk dövme çelik namludan bulunduran 1301’in 1370 Bar’a kadar basınca dayanıklı olduğu kaydedilmiş. Bu da Hem Magnum fişeklerle (76mm / 3”) hem de çelik saçmalar ve diğer sert çekirdeklerle gönül rahatlığıyla kullanılabilecek ultra dayanıklı bir namlunuz olması anlamına geliyor!

Tüp şarjörü 6 adet fişek barındırabilen Beretta 1301 Tactical’ın Namlu boyu 47 cm olup toplam boyu 96 cm. Bu da böylesine seri ve yüksek bir ateş gücü barındıran bir silaha kıyasla kapalı alanlarda oldukça yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor. Dünya çapında ihraç edilen silahın fabrikadan tavsiye edilen satış fiyatı ise $1059 Dolar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here