Ruger’dan Single Seven .327 Magnum

Ruger’in Yeni Tek Hareketli ve Oldukça Hünerli revolveri Single Seven .327 Magnum, farklı mermi seçenekleriyle gelecekte adından sıkça söz ettirecek gibi.

Single Seven’ı belki de en ilginç yapan özelliği olan kullandığı .327 Federal Magnum mermisinden kısaca bahsetmeden silaha geçmek doğru olmaz!

Yapılan balistik testlerde enerji olarak .38 Special’i çok rahat alt eden .327 Fed Mag, .357 Magnum (en sağda)’a ise oldukça yakın bir enerji çıkışı sağlıyor. Hatta delicilik gücü olarak .357’yi alt bile ediyor.

.327 Federal Magnum (.327 Fed Mag), Sturm, Ruger ve Federal Cartridge tarafından tasarlanan yeni bir tablalı fişek. Fişeğin amacı .357 Magnum gücüne daha küçük boyutlarda ulaşarak revolverlerin küçülmesine imkan tanımak. Çünkü gizlenebilir Taşıma ve Kompakt sınıfındaki revolverler .357 Magnum fişeklerden en fazla 5 adet alabiliyorlar. Ayrıca Fişek; 2009 yılında NRA (National Rifle Association – Milli Tüfek Kurumu) tarafından yılın mermisi olarak “Golden Bullseye” ödülüne layık görüldü.

Mesele sağlam revolverler ise eğer, Ruger’in eline su dökebilecek firma sayısı oldukça sınırlı! Ruger’in distribütörlüğünü yapan Lipsey’s; bu güne kadar ufacık .22LR’lerden koskoca .45’liklere kadar envai çeşit revolver satmış olup şimdi ise bu yeni mermiyi kullanan heyecan verici revolveri pazarlamanın koşuşturmasında!

Lipsey’s in sunduğu yeni Single Seven, yalnızca “eşsiz” değil; aynı zamanda “esnek” de bir revolver! Yani .327 Fed Mag mermisini kullanıyor olması aynı zamanda .32 Short, .32 Long ve .32 Hamp;R Magnum gibi bütün alt kategori mermileri de kullanmasını mümkün kılıyor! Bu sayede hem mermi derdinde olan kişiler için daha fazla seçenek sunulmuş oluyor, hem de silaha alışma turlarında yapacağınız yoğun miktarda atışlar için daha ucuz mermiler kullanılmasına olanak tanıyarak kesenize ciddi bir katkıda da bulunuyor.

Namlu boyu olarak ise 4.625”, 5.5”ve 7.5”’lik seçenekler sunan Lipsey’s, Silahın namlu boyuna bağıl olarak toplam ağırlığının yalnızca 965 ila 1220 gram arasında değiştiğini belirtiyor. Eh, bu ağırlıklar da eski tip tasarım ve kaya gibi sağlam bir revolver için oldukça iyi! Hele ki Magnum mermi attığını düşünürsek! Tavsiye edilen fabrika satış fiyatı olarak ise $659 Dolarlık etiketlerle karşımıza çıkan Single Seven, özel fişeği sayesinde, büyük ihtimalle silah dünyasında büyük bir yankı uyandıracak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here