Bushnell G-Force DX 6x21mm ARC Lazer Mesafe Ölçer

Bushnell Outdoor Products avcılara ve diğer doğa sporları ile uğraşan doğa aşıklarına ürettikleri G-Force DX menzil ölçeri sunuyor! Oldukça kuvvetli olan bu küçük canavar; hafifliği ve ufak boyutları ile adeta tripodlu büyük sistemlere meydan okuyor! Tam tamına 1188 metre ölçüm menziline sahip olan G-Force DX’in 6x’lik bir de merceği bulunuyor.

Kansas / ABD merkezli Bushnell Outdoor Products firması avcılık, atıcılık, optik ve elektro-optik gibi alanlarda öncü üreticilerden biri. Bu alanda 66 yıllık tecrübesi ile hizmet vermekte olan Bushnell’in adeta lazerli menzil ölçerlerde rakipsiz olduğunu söyleyebiliriz. İlk olarak 2014 başındaki fuarlarda tanıtılan G-Force DX’i seri üretime geçirmiş olan firma artık bu üstün menzil ölçeri küresel çaptaki sivil ve taktiksel bayilere ihraca başladı

G-Force DX ikinci nesil bir turboişlemci barındırmakla birlikte Metalik Gri ve Realtree Xtra renk seçenekleri ile sunuluyor

Tüy kadar hafif aletin ağırlığı yalnızca 227 gram! Bütün kontrolleri okülerin tepesinde yer alan tek tuş üzerinden kullanılıyor. 3 voltluk bir CR123A tipi pil ile çalışan olan alet, tamamen su geçirmezlik özelliğine sahip. Ayrıca kauçuk bazlı bir kaplama ile çevrelenen G-Force DX hafifliği ve bu özel tabakası sayesinde kayda değer bir darbe direncine sahip.

Yarım metrelik hata payı ile ortalama 1200 metreye kadar ölçüm yapabilen aletin menzili ise elbet kullanıldığı yüzeye göre fiziksel olarak değişim göstermekte. Direk olarak bir geyiğe doğrultacağınız G-Force DX; 550 metreye kadar mesafe belirleyebiliyor, bir ağaca tuttuğunuz zaman ise bu mesafe tam 830 metreye kadar çıkıyor. Direk yansımalı ya da yüksek yansıma oranına sahip yüzeylerde ise maksimum etkili menzil olan 1200 metreye ulaşılıyor. Çünkü bu tip ölçüm cihazları gönderdikleri bir lazer ışınının geri dönüşü ile ölçüm yapmaktalar. Bir geyiğin kürkü, gönderdiğiniz lazerin büyük yüzdesini soğurmakla beraber düzensiz doğrultulara da saçılmasını sağlıyor ve dolayısıyla yüzeye göre değişken performans bu tip aletlerin fiziksel laneti diyebiliriz.

ARC (yay) modu ise menzil ile beraber mermi yahut okunuzun mevcut yerçekiminde ortalama olarak ne kadar düşeceğini gösteren bir uygulama.

Merak etmeyin, mermi tipine göre seçim yapmanıza lüzum yok, çünkü alet yalnızca yerçekimi faktörünü gösteriyor ki bu da kütleden bağımsızdır. Yine de ok ve mermi için ayrı ortalama değerler içeren iki farklı modu mevcut. Ayrıca optiklerin içerisi basınçlı azot gazı taşıyan alet bu sayede hem su geçirmezlik özelliğini güçlendiriyor hem de üstün bir buğulanma direnci kazanmış oluyor. Metalik modeli $399 dolar olan G-Force DX’in Realtree versiyonu ise $419 dolar. Mümkün olduğunca az ama kullanışlı ekipman taşımak isteyen ve kaliteye çok önem veren avcılar için adeta kaçırılmaz bir ürün gibi duruyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here