Winchester SX3 Raniero Testa Özel Üretim

Winchester SX3’ün özel bir versiyonunu dünya rekortmeni İtalyan atıcı Raniero Testa’ya adıyor. Lakin bu 11+1’lik tüfek yalnızca rekortmenlere mahsus bir silah değil!

Winchester SX3 Raniero Testa’nın tüp şarjörü 12/70’lik fişeklerin 11 adedini de kabul ediyor. Bu sayı magnum fişeklerde ise 10 ile sınırlı kalıyor ki bu yine de oldukça büyük bir fişek kapasitesi. Raniero Testa Special Edition modelinin standart SX3 ile teknik kalitede hiçbir farkı yok. Yine de bazı içeriklerinde ufak değişiklikler yapılarak imzalı bir özel seri elde edilmiş.

Mevcut Winchester yarı otomatik yivsizleri, duralüminyum çakmaklı gazlı sistem tüfekler. Silahın uyum içerisinde çalışmasını sağlayan kilitleme sistemi; sürgüyü fişek yatağının üst kısmındaki uzantıya kilitleyerek tutuyor. Kalan iş ise, Winchester’ın “Active Valve (aktif valf)” sistemi sayesinde sürgüyü kurmak için gerekli gazın dinamik olarak ayarlanmasıyla tamamlanmış oluyor.

Winchester SX3’ün çoğu modeli 12/89’luk magnum fişekleri bile kabul edebilecek şekilde tasarlanmış, lakin SX3 Raniero Testa sadece 12/76’lık fişekler ve altı için tasarlanmış. Winchester SX3 Raniero Testa, ateş kırmızısı anodize alüminyum çakmağa tek sahip olan model değil, aksine bu çakmak winchester tarafından ekstra uzun tüp şarjörü kullanan modeller için bir imza niteliğinde. Raniero’nun tüp şarjörü 70mm’lik fişeklerden 11 adet alabilmesine karşın bu seri resmi olarak ve yalnızca 12/76mm’ye göre tasarlanmış. Silahın tek dezavantajı ise yüksek kapasitesini tamamen doldurduğunuz zaman dengesinin bozulması ve ağırlığının oldukça artması.

Winchester SX3 “Raniero Testa”, bir set aksesuar ile geliyor. Bu aksesuarlara BRILEY şoklar, darbe emici omuzluklar, dipçik ayar anahtarı ve denge ayar sacları da dahil. Buna ek olarak sarı fiberglas arpacık ile gelen SX3 Raniero Testa’ya dilerseniz çakmağa monte edebileceğiniz bir picatinny kızağı ile herhangi bir optik takabilirsiniz. Sizce de yarı otomatik bir yivsiz tüfek için oldukça şık değil mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here