Ruger’den LC9S: Gizlenebilir Taşıma Piyasası Gitgide Kızışıyor!

Ruger Firması 9mm’lik LC9S “cep tabancasını” tanıttı: Gizli iğne ateşlemeli bir LC9 varyasyonu olan LC9S, Piyasada son zamanlarda popüler olan gizlenebilir taşıma kategorisine yeni bir heyecan getirdi!

Silahın en göze çarpan özelliği ise LCP ve LC9’un aksine horoz bulundurmaması. Bu ayrıca Ruger’in yer yer eleştiri alan tetik sertliğini çok daha yumuşak bir hale getirmiş. Ruger ; ABD’de sivil kullanım kategorisinde üretim yapan silah devlerinin öncülerinden olarak görülmekte. Son zamanların da sektörünün en çok çalışan firması diyebiliriz. Yaklaşık 20 senedir değişmeyen ürünleri üzerinde oldukça keskin değişiklikler yapan firma; belli ki piyasaya son birkaç yıldır yeni bir tarz getirmenin ve gizlenebilir taşımaya uygun tabancalar üretmenin derdinde. Son zamanlarda haberlerimizde sıkça bahsettiğimiz bu kategori; ilk silahını almak isteyen az tecrübeli kişileri, hatta en çok da bayanları, piyasaya dahil etmek için bir çok silah devi tarafından oluşturulan yeni bir kategori.

Kategorinin asıl amacı, tam boyutlu bir silahın gücünü ve konforunu sağlayacak minimum boyutlara inilmesi ve silah taşındığının mümkün olduğunca az belli olması: ister belinizde olsun ister çantanızda. Yani 6.35’ler gibi tam olarak cep boyu değil! Rugerin de bu kategoriye dahil olması 29 Temmuz’da resmen duyurdukları yeni sub-kompakt kategori tabancaları olan LC9S ile başladı!

9x18mm (.380 ACP)’lik LCP’nin aksine; Luger LC9S biraz daha büyük ve geniş bir tabanca. Daha çok LC9’un ilk modellerini andırıyor. Tasarım olarak LC9S’de fazla bir değişiklik yapılmamış. Neticesinde LC9 Bir çok atıcı tarafından genişliği uzunluğu ve hafifliği ile takdire layık görülmüştü. Bu nedenle sadece tetiğe ve ateşleme mekanizmasına odaklanan Ruger, Sonunda bu yumuşak tetikli ve gizli iğneli modeli geliştirmiş.

Buna ek olarak LC9S’nin üst kızağında nişangahları etkileyen ve yeni ateşleme tertibatına uyum sağlayacak olan bazı tasarım dokunuşları yapılmış. Ayrıca LC9’a uyumlu olan tüm aksesuar ve kılıflar; LC9S’de de kullanılabilecek.

1:10” burgu oranına sahip namlusunun boyu 7.92cm. Toplam uzunluğu ise yalnızca 15.24cm olan LC9S’nin genişliği 2.29cm olup yüksekliği 11.43cm kadar. Tek sıralı 7’li şarjörden beslenen silah 9mm Parabellum fişekler kullanıyor. Ayrıca Glock’larda rastlanan tetik emniyeti de LC9S’de mevcut. Satış fiyatı ise ABD’de $449 Dolar olarak belirlenmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here