SureFire 2211 Luminox Kol Saati: 9’u “LED” Geçe Buluşalım mı?

Taktiksel ürün meraklıları muhtemelen Luminox ve SureFire markalarına aşinadır. Peki sorarım size, Luminox saatleri SureFire ışık teknolojileri ile ortak bir işe girişirse ortaya ne çıkar?

Surefire ve Luminox’un ortaklaşa çıkardığı bu yeni kol saati adeta kör edici bir güçte yani taktiksel sınıf bir LED ve etkili bir menzil taşıyor. Aslen ilk baktığımızda gözümüze adeta gerçek bir Picatinny Aksesuarı gibi anodize alüminyumdan imal edilmiş olan gövdesi çarpıyor. Yani kuşkusuz son derede dayanıklı ve büyük saat sevenler için şık bir ürün. Peki bu yeni ve havalı kol saati tam olarak hangi amaçlarla kullanılabilir?

Silah tutuş pozisyonları itibariyle saate bir LED yerleştirme fikri son derece isabetli olmuş. Çünkü nişan aldığınız zaman bileğinizdeki LED tam olarak silahınızın baktığı yeri aydınlatıyor. Yani Silahınızla birlikte gerçek bir taktiksel feneri aratmayan Surefire 2211 Luminox; silahınız elinizde değilken bile karanlıkta oldukça işinizi görecek bir küçük ama etkili yardımcıyı daima yanınızda taşımanızı sağlıyor. Neticesinde, bir fenerin ne zaman kullanılacağı kestirilemez değil mi? Ayrıca eğer bir tabanca sahibiyseniz taktiksel fenerinizi bileğinize almanız, silahınıza eklemek isteyebileceğiniz diğer aksesuarlar için ekstra bir yer açmış oluyor ki bu da tabanca gibi düşük aksesuar kapasiteli silahlar için vazgeçilmez bir avantaj!

Tamamı su geçirmez olan saatin ağırlığı ise yalnızca 141 gram. Parlaklığı ise 3 seviyede ayarlanabiliyor: 15 lumen’lik düşük seviye, 60 Lumenlik orta seviye ve 300 Lumen’lik taktiksel seviye. Minimum seviyede 13 saat, orta seviyede 4 saat ve en yüksek seviyede ise kesintisiz 1 saatlik ışıma sağlayan led, özel bir mercek ile koruma altına alınmış durumda. Ekranı ise yeşil ve kırmızı renkte ayarlanabiliyor. Hatta renk seçeneğini otomatiğe ayarlarsanız, o zaman pil bitmeye yaklaştığında yeşil olan ekran rengi kendini kırmızıya çeviriyor(ki bu kesinlikle pratik ve zekice olmuş!). Ayrıca USB portundan da şarj olabilen saatin fiyatı 795$ dolar olarak belirlenmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here