Winchester PDX1 Defender 20 Numara: Kusursuz Savunma Fişekleri

Winchester Mühimmat Fabrikası, PDX1 Defender’ın 20 numaraya uygun olarak üretilmiş olanını tanıttı: Mesken savunması için adeta biçilmiş bir kaftan olan bu fişek, 2.75 içlik bir fişek ve kendinden yivli bir çekirdekten oluşuyor.

Mesken savunması mesafelerinden en yıkıcı etkiye sahip olmak üzere tasarlanmış bir fişeğin kesit alanına bakmaktasınız.

Fişeğin bütün tasarlanma amacı tamamen bir saldırganı etkisiz hale getirmek. Winchester PXD1 Defender fişekleri, saldırgan nasıl bir zırha sahip olursa olsun mesken savunma mesafelerinden kesinlikle yıkma garantisi veriyor, hatta ölümcül vuruşlar garantili diyebiliriz. Ev savunması için gözü kapalı olarak güvenebilecekleri ve hem saçma hem de tek kurşunun avantajlarının ikisini de beraberinde bulundurabilecek bir fişek arayan kişiler için geliştirdi.

Elbette iç tasarım çapa göre tamamen değişiyor. Bunun sebebi ise oldukça hassas bir balistik amaç taşıdığı için her numara fişekte aynı güvenilirliği yakalamak. Örneğin 12 numara PDX1’lerde 3 adet bakır kaplı şavrotin saçmanın arkasında tek kurşun bulunmakta, hatta bunun da arkasında GREX adı verilen plastik küçük granüller yer alıyor. Dolayısıyla PDX1’in hedefi, ne kadar güçlü ve dayanıklı olursa olsun ilk kurşundan sonra katiyen etkisiz hale getirilmiş oluyor.

Fişeklerde önceden açılmış ayrılma olukları mevcut

Önceden 12 ve 36 numaralar için üretilmiş olan PDX1 Defender tamamen savunma amacı için özel olarak geliştirildi. Hatta öyle ki; Winchester PDX1 Defender fişekleri, son birkaç senedir ABD başta olmak üzere uluslar arası piyasada en çok satan ürünlerden de birisiydi. Talep fazlalığından dolayı tam 8 farklı kalibrede tabanca fişeği (9x19mm, .380 ACP, .40 Smith amp; Wesson, .45 ACP, .357 SIG, .45 Long Colt, .38 Special, .357 Magnum) ile 3 farklı kalibrede tüfek fişeği (5,56x45mm/.223 Remington, 7,62x51mm/.308 Winchester, 7.62x39mm) de üretmek durumunda kalan Winchester; kısa bir süre öncesine kadar yalnızca 2 çapta yivsiz tüfek fişeği üretiyordu.

PDX1 Defender fişeği; çarpma anında ise 3 adet son derece simetrik parçaya ayrılıyor.

Fişeğin çekirdeği ise 21.26 gramlık, kendinden yivli olup kurşundan imal edilmiş bir darbe başlığından oluşuyor. Bu başlık yaklaşık 488 m/s hızla hedefe doğru yol alarak sıradan fişeklere kıyasla daha büyük bir çarpma enerjisi barındırıyor. Parçalandığında ise küçük alanlarda istenmeyen herhangi bir şarapnel zayiatına yol açmayacak şekilde dağılmak üzere tasarlanmış, lakin açtığı yaralar hedefin tamamen etkisiz hale getirilmesinde hiçbir sorun yaşamıyor.

Winchester’ın 20 numarada kullandığı bu sistem 12 ve 36 numarada ise tamamen farklı, çünkü yivsiz silahlarda aynı balistik etki ve performansa ulaşmak için bir mermiyi sadece büyültüp küçültmekle yetinemezsiniz, dolayısıyla Defender’ın 36 numaralık fişeklerine sahipseniz bile bu ev savunmasında sıradan çoğu 12 numara fişekten daha güçlü ve güvenilir bir fişeğiniz olduğu anlamına geliyor. Sert olarak tasarlanmış darbe başlıkları ise başta bahsettiğimiz gibi herhangi bir zırha karşın yıkıcılık gücünün halen hedefe aktarılabilmesi için bu şekilde imal edilmiş.

Winchester PDX1 Defender serisinin 36 numarası ise tamamen farklı bir tasarımda karşımıza çıkıyor

5’li kutularda 7,69$ dolara satılmakta olan Winchester PDX1 Defender; üstlendiği görev ve belki bir ömürde ne kadar kullanılacağı durumlarını hesaba kattığımız zaman oldukça ucuza bile satıldığını söyleyebileceğimiz bir fişek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here