6 Türevini Bir de Ruger’den Görün!

Ruger’in Kuzey Karolina’da yer alan Mayodan kasabasında üretilen ilk silahı olma özelliğini de taşıyan AR556

Malum, silah her gün satın aldığımız bir şey değil. Müşteriler de tanıdığı, bildiği, yahut kendini ispat etmiş olan platformları tercih etmek isterler. Bunun nedeni, o silaha canımızı emanet etmek durumunda kalırsak eğer kendini birçok kez kanıtlamış bir silah olması gerekir ki içimizde bir ukde kalmasın. Bu nedenle kendini ispat etmiş olan tasarımları bir çok markanın kendi yorumları ile tekrar canlandırdığını sıkca görürüz. Rekabet değil mi? Benim AR-15’im onunkinden daha iyi!

Yine de alışıldık olan AR15 tasarımını bir de tüfekler platformunda nam salmış olan Ruger’den görmek, şüphesiz heyecan verici olduğu kadar piyasayı da kızıştıracaktır. Aslında Ruger’in ilk AR-15 tipi tüfek tasarımı olmasa bile (Bkz. Ruger SR 556) piyasaya sürülüşünün oldukça iddialı olması bir gerçek. Ruger yönetim kurulu başkanı Chris Killoy; rekabette ne kadar ciddi olduklarını ise şu sözlerle dile getirerek beklentimizi daha bile fazla yükseltiyor: “Ciddi bir tasarım gözden geçirme aşaması ve ürün testlerinden sonra Mayodan’daki ekibimiz uğraşları için diyebilirim ki, müşterilerimizin sahip olmakla ve bizim de kendi markamızı verebilmekle gurur duyabileceği bir tüfek ortaya koymuşlar.”

Tüfeğin üst ve alt gövdeleri, sağlamlığı ile bilinen 7075-T6 tipi alüminyum alaşımdan dövülerek imal edilmiş. Krom-Molibden çeliğinden imal edilen namlusunda ise soğuk dövme tekniği uygulanmış. 5.56mm’ye göre kalibrelendirilen silahın düz üst gövdesine ise Ruger Rapid Deploy katlanabilir gezler eklenmiş ve böylelikle alışılan modern M4 tasarımına ulaşılmış. Aynı zamanda kovan fırlatma deliğinin hemen arkasında bir kovan yansıtıcı blok var. Bu nadiren de olsa arka tarafa fırlayan kovanların sizi rahatsız etmesini engelliyor, hatta eğer solak bir atıcı iseniz bu küçük parçadan sekecek olan kovanlar eğer o olmasaydı dosdoğru yüzünüze gelecektir!6 kademeli seyyar dipçik ve 30 mermilik Magpul PMag sıralı şarjör ile geliyor. Elbette diğer STANAG 4179 şarjörleri ile de uyumlu olan AR556; Ruger “jüri”’sinden geçebilmek için çeyrek milyonun üzerinde mermi yakmış bir model! Kısacası Ruger SR556 ile ayağını daldırdığı AR-15 platformunun havuzuna AR556 ile tamamen atlamış oldu, bakalım diğer son derece dişli rakiplerini geçebilecek mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here