Glock 42 İçin Genişletilmiş Şarjör

Ünlü Avusturyalı silah üreticisi Glock’un son zamanların en kızgın tabanca piyasası olan “gizlenebilir taşıma” için özel olarak tasarladığı 42 modelini muhtemelen hatırlayacaksınız. Glock’un küçük ve geniş sub-compact silahlarının aksine bu silah; yalnızca tek sıralı bir şarjör kullanan, 6 adet kısa 9mm’lik mermi alabilen küçük ve kullanışlı bir modeldi.

Orijinal şajörü ile Glock 42

Zaten pratikte “gizlenebilir taşıma” sınıfı, adından da belli olduğu üzere standart silahların boy ve performansına en yakın özellikleri; taşıma esnasında silahın kendini belli etmesini en aza indirmenin sonucunda doğmuş olan yeni bir sınıf. Yani kompakttan farklı olup küçük çapları ya da küçültülmüş şişkin gövdeleri tercih etmeyen kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkmış bir sınıf.

Glock 42’nin sıkıntısı ise kabza kavraması ile ilintili bir sorundu. Her ne kadar kavramaya mümkün olduğunca uygun tasarlanmış olup Glock’un standarttan küçük gövdeli diğer tüm modellerine kıyasla daha iyi bir kabza kontrolü sağlasa da 42, yine de büyük elli gizlenebilir taşıma müşterileri tarafından bu konuda bazı geribildirimler aldı. Tek sıralı bu silahın kabzasını özel bir şarjör altlığı ile uzatan Glock, kapasiteyi artırmadan yalnızca kavrama sorununu çözmeye yönelik pratik ve ucuz bir yöntem uygulamak istemiş.

Muhtemelen bunun sebebi, aynı sınıftaki diğer tabancaların da mermi kapasitesinin zaten ortalama 6 fişek ile sınırlı olmasından ötürü, üstün hafifliğinden ödün vermeden kavrama sorununun çözülmesi idi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here