O Bir Mutant!

CMMG’nin ürettiği yeni MK 47 MUTANT; AK ve AR platformlarının en güzel özelliklerinin bir melezi!

Kalashnikov gerçekten de güneş halen doğuyor olduğu sürece çalışıyor durumda olacak diyebileceğimiz kadar dayanıklı ve güçlü bir silah. Yine de güncelliğinden son derece hayati ödünler vermiş durumda, örneğin: isabet verimi, donanım ve taktiksellik gibi.

AR ve MK47 tüfeklerinin kapak takımları arasındaki ciddi fark gözler önünde!

CMMG’nin hedefi ise Mk47 Mutant vesilesi ile AK’nin dezavantajlarını kendisini taktiksellikte dünya çapında ispat etmiş olan AR (M4/16) platformu ile melezleyerek yok etmek. Tasarıma sadık kalmak babında 7.62x39mm’lik Kalashnikov mermilerini kullanan Mutant; serbest namlu, gelişmiş metal alaşımlar, hafif malzemeler ve benzeri M-4 özellikleri ile her iki platformu da kıskandıracak özellikleri tek bünyede toplamış vaziyette.

Örneğin AK-47’nin en büyük tasarım hatası Mutant’da giderilmiş durumda: AK-47 klasik tüfek tasarımını baz aldığı için dipçik gövdeye göre açılıdır. Bu sebeple otomatik atışlarda iki mermi arası şahlanma son derece fazla olur iken AR tipi tüfekler dümdüz bir hatta sahiptir ve şahlanmadan ziyade atıcının omzunda yastıklanırlar. Bu düz hat sebebiyle nişangahlar çok alçak kaldığı için M4 tipi tüfeklerde gez, tam da bu sebeple gövdeye üstten monte yüksek bir elcik ya da yükseltilmiş nişangah montaj ayakları üzerinde bulunur.

Orta-uzun arası menzillerde oldukça yüksek randıman vereceğe benzeyen Mutant, ebeveynlerinden aldığı eşsiz tasarım niceliklerinin buluşması sayesinde daha kullanmadan bile bir insanda heyecan ve güven duygularını kesin olarak oluşturacak olan bir tüfek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here