IWA 2015 / YAZICILAR AV

Açık konuşmam gerekirse Bütün IWA 2015 içerisinde en heyecan uyandırıcı ürünlerinden birinin Omega Silah tarafından üretilen sürgülü yivsiz tüfek MAG-1618 olduğunu söyleyebilir.

Sayısız yabancı ürün içerisinde bu denli bir heyecanı Türk yapımı olan bu özgün silahtan almış olmak kesinlikle gurur vericiydi!

Silahın tasarımcısı Alper Tezgit ile yapmış olduğumuz sohbette ilk sorularımızdan birisi “neden 12 değil de 20?” idi. 12’nin uzun menzilde yüksek miktarda kayba uğraması ve silahın zarifliği ve portatifliğine ciddi olarak olumsuz etki etmesi sebebiyle 20 numara olarak tasarlandığı ve düşük kalibrelerin de yolunda olduğunu öğrendik!

Tüfeğin en keyifli yanlarından birisi ise normalde yivli bir tüfek için sahip olunması yasak olan taktiksel görünümün yivsiz tüfeklerde herhangi bir kısıtlamaya uğramaması ve dolayısıyla adeta bir Hollywood keskin nişancı tüfeği görünümüne sahip olmasında hiçbir sorun olmaması. Bununla beraber silahın 250 metre içerisinde yaptığı grupmanların son derece küçük çaplarda olduğunu ve bunu da sürgü kilitleme mekanizmasına borçlu olduğunu belirtelim! Nitekim döner bir kilit kafası ile kilitlenen mermi yatağı tek kırmalar ve pozelerden bile daha az gaz kaybına uğruyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here