Fabarm’dan Yeni Yarı Otomatik L4S

Fabarm’ın IWA 2015’te karşımıza çıkardığı yeni 12 numara yarı otomatik yivsiz av tüfeği L4S, zarif ve hafif bir tasarım ve işlev öncelikli mühendisliğin birleşimiyle doğan tatmin edici bir av tüfeği.

Tüfek öncelikle ince tasarımı ve oldukça az olan ağırlığı (tüfeğin tamamı yaklaşık 3.5 kg ediyor) ile kullanımda büyük rahatlık sağlıyor. kaydırmaz desenli el kundağı tüfeğin hem daha iyi ele oturmasını sağlıyor hem de farklı hava koşullarında daha iyi tutuşa olanak sağlıyor.

L4S hafiflik ve rahatlığının yanı sıra artık Fabarm’dan gelmesine alıştığımız sağlamlık ve güvenilirliğe sahip. Silah Fabarm’ın popüler modellerinden XLR Velocity Target tüfeğine benzer bir gazlı sistem kullanıyor. Bu sistemde kullanılan Pulse piston hem tüfekte her tür fişeğin kullanılabilmesine olanak veriyor hem de geri tepmede şaşırtıcı miktarda azalma sağlıyor. Fabarm’ın kendi tasarımı olan TRIBORE HP namlu ise namlu ve saçmalar arasındaki sürtünmeyi en aza indirgeyerek her tür fişekte benzer yüksek hızlar ve daha dar saçma dağılımı görülmesini sağlıyor. Ayrıca Fabarm diğer av tüfeklerinde olduğu gibi L4S’de de dürbün takılabilir bir tasarım kullanarak bu modelde biraz daha uzak menzil kullanıma odaklanmış gibi görünüyor.

L4S farklı zevk ve bütçelere hitap edebilecek birkaç farklı sürüme sahip. Giriş seviyesi modeli The Hunter, siyah gövdesiyle basit ama zarif bir görünüme sahip. Orta-seviye model olan The Hunter Grey, kubuzdaki gri eloksal kaplama ve iki tarafta da görülebilen gravür desenin yanı sıra yağlı ceviz ağacı dipçik ve el kundağıyla daha rafine görünüyor. En üst seviye model The Hunter Grey ise el yapımı ceviz ağacı dipçik ve el kundağının yanı sıra 24 karat altın kakmalı kubuzuyla serinin en göz alan modeli.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here