IWA 2015 / Smith Wesson

Smith Wesson’ın standını ayırt etmeniz için kocaman tabelalarını görmenize lüzum bile yoktu. Nitekim meraklı insanların revolver standının başında “Çın! Çın!” sesleri eşliğinde aralıksız olarak tetik düşürdüğünü rahatlıkla duyarak oraya yönelebilirdiniz!

Malum Smith Wesson’ın yaptığı revolverlerin de tetik düşürme sesini ayırt etmemek pek elde değil! Yine de son derece enteresandır ki son yıllarda Smith Wesson; klasik toplu tabancalardan ziyade modern yarı otomatik tabancalarını daha çok tanıtma gayreti içerisinde.

Smith amp; Wesson gizli iğne ateşlemeli, yarı-otomatik, polimer gövdeli tabanca serisi Mamp;P’yi bu sene de IWA’da kataloglarının en üst seviye ürünü olarak karşımıza sunuyor. Genel hatlarıyla Glock tasarımını taban alarak üretilen Mamp;P serisi 2005’te ilk piyasaya sürülüşünden beri görülen uluslararası satış başarısı sebebiyle Smith amp; Wesson’ın sürekli geliştirdiği bir seri oldu.

Bu sene IWA’da Mamp;P “Pro-Series C.O.R.E.” serisi tabancaları görüyoruz. Bu seri orijinal tasarımın yarışmalarda yüksek performans odaklı çeşitli sürümlerini içeriyor. 9mm ve .40 Samp;W kalibrelerinde gelen seri 4.25 veya 5 inçlik namlularla bulunabiliyor. Modellerin şarjör kapasiteleri kalibre ve yerel yasalar çerçevesinde değişiyor.

Yeni Mamp;P “Pro-Series C.O.R.E.” serisi aynı zamanda üç farklı yeni geliştirilmiş desenli değiştirilebilir avuç bombeli (palm swell) kabza seçeneği ve 6 farklı yaygın optik nişangah türüne uygun şekilde tasarlanan hafifleştirilmiş bir sürgüye sahip.

Bunların yanı sıra 2015’ten itibaren Mamp;P serisinin tüm tam boyut ve compact yarı-otomatik tabancaları Dark Earth (koyu toprak rengi) ve karbon-fiber gövde seçenekleriyle de gelecek. Bu gövde seçenekleri orijinal tasarım özelliklerini korudukları için her zamanki gibi hem bireysel, hem hobi hem de görevde kullanım için uygun olmaya devam edecekler.

Son olarak, Mamp;P serisinin en yeni eklentilerinden olan sub kompakt tek sıra şarjörlü Mamp;P “Shield” bundan böyle fabrika üretimi Crimson Trace yeşil ışıklı lazerle birlikte de alınabilecek. Yeşil ışıklı lazerler, kırmızı ışıklılarla karşılaştırıldıklarında hem tam aydınlıkta hem de genel olarak tüm hava koşullarında daha iyi görülebiliyor.

Mamp;P 22:

Küçük silah sevenler ikiye ayrılır: Kompaktçılar ve .22’ciler! Nitekim .22 LR yalnızca boyutsal olarak ufak bir mermi olmayıp balistik özellikler ve itici barut gibi faktörlerde diğer mermilerden çok daha üstündür.

Öyle ki; Balistik dünyasının boyut / performans oranı en yüksek mermisi olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki; .22 LR’ye gücünü veren patlayıcıyı bir başka mermide kullanmaya kalkarsanız eğer, ya düştüğünde patlayacak kadar tehlikeli ya da patladı mı silahınızı darmaduman edecek kadar dengesiz bir mermiye sahip olursunuz.

Smith amp; Wesson ise son zamanların en şöhretlenen tabancaları arasındaki Mamp;P serisine .22LR’lik kompakt bir versiyon ekleyerek hem müşteri hem de hayran kitlesini aynı anda vurmuş! 3.5 inçlik bir namluya sahip olan Mamp;P .22; 10 adet fişek kapasitesine ve tek hareketli bir gizli iğne ateşleme sistemine sahip.

The Bone Collector:

Smith amp; Wesson Performans Merkezi’nin, her sene yeni bir özel yapım toplu tabanca ile insanların ağzını açık bırakmak gibi bir alışkanlığı var! Bone Collector özel serisi, Michael Waddell LLC tescilli bir model.

İsmi “Kemik Kolleksiyoncusu” anlamına gelen bu özel yapım tabanca ise .460 Samp;W Magnum kalibresinde olup devasa topuna rağmen 5 adet mermi alabiliyor. Yine de inanın bu mermilerden bir tanesi bile göreceğiniz herhangi bir iş için yeterli! Zaten genellikle böyle tabancalara sahip olmak isteyenler ya “En büyük” tutkunları ya da tabanca avcılığı yapmakta olan kişiler oluyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here