Idef 2015 Fuarı Tamamlandı

Dünyanın en büyük uluslararası savunma endüstrileri fuarlarından biri olan IDEF; 2015 ayağını İstanbul / Büyükçekmece’de yer alan TÜYAP Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenledi.

IDEF 2015 Fuarı için savunma endüstrileri ile alakalı en büyük teknik / ticari alışveriş etkinliği diyebiliriz. İki senede bir düzenlenen IDEF 2015’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilmiş olupfuara tam 77 ülkeden 20 Bakan, 6 Genelkurmay Başkanı, 20 Bakan Yardımcısı, 3 Genelkurmay Başkan Yardımcısı, 7 Kuvvet Komutanı, 15 Müsteşar ve çok sayıda Sivil ve askeri tedarik makamı ve endüstri uzmanı katıldı.

2013 yılında hazırlanan fuara; 51 ülkeden 794 firma ve firma temsilcisi, 81 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan aralarında 26 Bakan ve Bakan Yardımcısı, 11 Genelkurmay Başkanı ve Genel Kurmay II. Başkanı, 8 Müsteşar olmak üzere ülkelerinin savunma ihtiyaçlarının tedariğinden sorumlu makamlardan oluşan 531 üst düzey yabancı delegasyon katılmıştı. Bu bilgileri karşılaştığımız zaman yalnızca 2 sene içerisinde ne denli gelişen bir fuar olduğunu rahatlıkla görebiliriz!

En hızlı gelişmekte olan endüstri dallarımızdan biri olarak nitelendirebileceğimiz silah sanayimiz için ülkemize mühim bir ekonomik katkı sağlayacak ve bu alanda gelişmekte olan şöhretimize ciddi bir ivme sağlayacak birçok heyet görüşmeleri; yine fuarın içerisinde yer alan ve bu amaç için ayrılmış ofis bölümlerinde gerçekleştirilmiştir.

Tabi ki bu görüşme ve potansiyel ticari antlaşmalar yalnızca hafif silah endüstrisini kapsamıyor: hatta hafif silah endüstrisi bu işin yalnızca küçük bir bölümünü oluşturuyor diyebiliriz. Yerli ağır savunma sanayimizin gelişimine dair uluslararası bir vitrin ortamı da oluşturan IDEF’de aynı zamanda ağır savunma endüstrisinin de ciddi bir ticari payı mevcut.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here