Yazları Silah Taşımanın İncelikleri

Kış aylarında kalın giysiler giyerken silahları gizlemek oldukça kolaydır; özellikle küçük boyutlu tabancaları. Fakat havalar ısındıkça daha hafif ve ince giysiler tercih edilmeye başlar, dolayısıyla belde duran silahlar dışarıdan oldukça belirgin hale gelir. Bu durumun önüne geçebilecek bazı çözümler aşağıda yer alıyor.

1-İnce giysiler giyecekseniz ilk olarak taşıdığınız silahın boyutunu küçültmek isteyebilirsiniz. Cep tabancaları yüksek oranda gizlenebilirlik sağlarlar, özellikle .380s ile birlikte bir cep tabanca kılıfı uyumlu bir ikilidir. De Santis ve Uncle Mike’s, farklı boyutlarda kaliteli ve sağlam cep tabanca kılıfları üretiyorlar. Bu tür cep tabanca kılıflarının avantajı, herhangi bir sorun esnasında silahınızı kolayca kavrayıp çekebilmeniz ve sadece elleriniz ceplerinizdeymiş gibi görünmenizi sağlayarak hiç şüphe uyandırmamasıdır.

Eğer .380 ACP tabancasından farklı bir şey tercih edilirse, daha büyük kalibreli cep tabancaları da mevcut. Cep tabanca kılıfları sadece yarı otomatikler için uyumlu değiller, aynı zamanda altı patlar tabancalar için de uygunlar. Bazıları ise lazer eklentili silahlar için de uyumlu. Cep tabanca kılıfları, oval kenarları sayesinde pantolonunuzdan belli olmaz. Belli olsa bile cüzdan olduğu söylenebilir. Cep tabanca kılıflarının hepsi bazı yapışkan polimer veya kauçuk materyallerden üretilmiştir, böylece silahınızı çekerken kılıf cepte kalır.

2-Standart kemer kılıfı da tercih edilebilir fakat silahın gizli kalması için hafif bir giysi giyildiğinden emin olunmalı ki bu yaz ayları için giyilmesi zor görülebilir. Silahın kemerde taşınabilmesi için bir diğer gizlilik önlemi ise Sneaky Pete Holsters “Cep Telefonu” kılıfları. Bu kılıflar telefon kılıfı gibi görünürler ama küçük boyutlu silahları anlık çekebilme imkanı sunarlar.

3-Bir diğer popüler seçenek ise kemer-içi kılıf kullanmak. Bu kılıf tipinde silah ve kılıf pantolonun içinde kalırken sadece silahın kabzası dışarıda kalır ki bu sayede silah neredeyse tamamen gizlenmiş olur. Ayrıca silah vücuda daha yakın durduğu için giysi üzerinde belirginleşmesi ve ortaya çıkması engellenir. Yine de bol ve uzun bir giysi giymek kollar kaldırıldığında ya da eğilme esnasında silahın gözükmemesi için tavsiye edilebilir. Kemer-içi kılıfların kullanımında normalden biraz daha büyük giysiler gereklidir. Bu sebeple daha bol bir giysi tercih edilmesi kılıf için daha fazla alan sağlayacaktır. Diğer bir seçenek ise gömlek ya da bir beden daha büyük bir tişört olabilir. Birkaç üretici bol ve silaha hızlı ulaşabilme sağlayan erişim kanatları olan kısa kollu gömlekler satıyor.

4-Diğer bir seçenek ise sıkıştırılmış ya da sıkıştırılmamış giysi. Sıkıştırmadan kasıt: gömleğin pantolon bel kısmına sıkıştırılmış olması. Birçok durumda, sıkıştırılmamış bir gömlekle gezmek pek ugun olmaz özellikle resmiyet gerektiren durumlarda. İyi ki bazı üreticiler sıkıştırılabilir kemer içi kılıflar ürettiler. Bu kılıflar, belin dış kısmına giden klipsin üstünde ve kılıfa tutturulan klipsin altında derin bir boşluk kalmasını sağlayan genişletilmiş klipslere sahipler. Gömleğinizi silahın üzerinden ve klipsin içinden sıkıştırabilirsiniz. Dışarıdan görünen tek şey bel klipsi olacaktır. Ayrıca imalatçılar, sadece bele tutturulan küçük kısmın göründüğü, pantolon ve bel arasında kalan klipsler de tasarladı.

Bu seçeneklere ek olarak, bir kemerle ya da kemer içi kılıfla birlikte gömlek içine bir atlet ya da tişört giymek terin silaha temas etmesini önleyecektir. Crossbreed gibi bazı kemer-içi kılıflar ise silahı kullanıcıdan, kullanıcıyı da silahtan koruyan desteklere sahip. Bu sayede gömlek için herhangi bir şey giymeye gerek kalmaz. Unutulmaması gereken şey ise silaha erişebilmek için gömleği pantolondan çıkarmak erişim hızını azaltacaktır. Ayrıca silahı tekrar kılıfa koymak da kolay olmayacağı için gömleğin pantolona sıkıştırılabileceği gizli bir yer bulmak gerekecektir.

5-Basitçe silah haznesi olan elastik bir bant olarak tarif edilebilen, ters çekişli göbek bandı kılıfları da derin bir gizleme için iyi bir çözüm. Silaha erişebilmek için sadece gömleğin birkaç düğmesi açılır, eğer acil bir durumsa koparılabilir.

Taşınacak birçok küçük silah ile, boyut ve ağırlık için cephane kapasitesinden fedakarlık yapmak zorunda kalınmaz ve ek bir şarjör ya da altı patlar silahlarda kullanılan hızlı doldurma şeritleri taşınabilir. Ek şarjörler ve şeritler rahatlıkla taşınabilir fakat tercih edilen yol; bu şarjörleri ve şeritleri anahtarlardan, demir paralardan ve diğer şeylerden uzak tutan ayrı bir cep ya da kılıfta taşınması.

Bazı kullanıcılar hızlı doldurma şeritlerini, hızlı dolduruculara (altı patlar silahların şarjörü şeklinde mermileri taşıyan bir şarjör) tercih ediyorlar çünkü cepte düz bir şekilde durabiliyor ve hızlı bir dolum sağlıyor. Bazı imalatçılar ayrıca kemerde taşınabilen küçük şarjörlükler de üretiyor. Bunlar oldukça zararsız olduğundan gizli tutulması daha az gerekli.

Gerçek anlamda hazırlıklı bireyler, silahı ve cephaneyi gizli tutmaya, bir cep telefonu, bir cep bıçağı, küçük bir yüksek çıkışlı flaş ışık taşımaya ve eğer mümkünse kişisel koruma için spray taşımaya ihtiyaç duyacaklar. Tüm bu eşyaların yaz mevsiminde taşınabilmesi için küçük versiyonları mevcut. Hava ne olursa olsun serin ve güvende kalmayı unutmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here