Sport Ear Elektronik İşitme Koruyucuları

Atış esnasında kulaklara zarar verebilecek silah seslerini engelleyen tıkaçlarınız var fakat bu tıkaçlar duymanız gereken sesleri de kulaklarınızın dışında tutuyorsa bu cihaza bir göz atmalısınız.

Köpük kulak tıkaçlarının ve gürültü önleyici kulaklıkların da dahil olduğu basit işitme koruyucuları, gürültüyü dışarıda tutma açısından iyi iş çıkarıyorlar fakat konuşmalar gibi duymamız gereken sesleri de duymamızı engeliyorlar. Bu durum özellikle işitme kaybı olup da bu ürünleri kullanan kişiler için daha çok geçerli.

Bu problemin çözümü elektronik açıdan geliştirilmiş işitme koruyucuları. Bu koruyuculara SportEar (Utah/Draper/ABD) tarafından üretilen cihazları örnek verebiliriz. 2002 yılında kurulan firma, otomatik işitme korumalı işitme geliştirici cihaz serisini üretmek için outdoor, endüstriyel, askeri ve işitme cihazı geçmişlerini bir araya getirdiler.

SportEar ürünlerine, kulaklıklar (XT2 ve XT4), giymeye hazır elektronik kulaklık tıkaçları (GhostStryke) ve Custom Edge kişiselleştirilmiş işitme koruma ürünleri de dahil. Tüm bu cihazlar mikroişlemcileri sayesinde, silah sesi gibi tehlikeli ölçüdeki gürültüleri bastırarak, konuşma ve çevre sesleri gibi güvenli ses seviyelerinin duyulmasına izin vermekte. Ayrıca bu cihazlar özellikle belli bir derece işitme kaybı olanlar için çevre seslerini yükseltebilmekte.

Test edilen cihazlarda 4 farklı kanal sunan ve uç kısımda bulunanbir tuş aracılığıyla değiştirilebilen seçenekler mevcut. Her kanal bir bip sesiyle temsil ediliyor: 1.kanal için bir bip sesi, 2.kanal için iki bip sesi gibi. Kanalların üçü kişiselleştirilebilir nitelikte ve desibelleri arttırma ve azaltma şeklinde ayarlanabiliyor. 4.kanal ise atış için kullanılıyor. Bu seçenekte çevre seslerine ve konuşmalarını duyulması sağlanırken atış esnasında ses güvenli bir seviyeye indiriliyor. Silah ateşlendiğinde her şey bir anlığına sessizleştikten sonra ses seviyeleri diğer atışa kadar normale dönüyor.

Kanal tuşuna ek olarak, yuvarlak bir ses ayarlama butonu da mevcut. Bu buton ise bu tip cihazları daha önce kullanmamış olanlara yönelik. Bu kontroller küçük oldukları için kullanması ilk başta zor görünebilir fakat cihazların çeşitli ortamlar için kolayca ayarlanmasını sağlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here