Gizli Taşımaya Yönelik Bir Tasarım: Walther CCP

Walther CCP;ismini Concealed Carry Pistol(Görünmez Taşıma Silahı) kelimelerinin kısaltmasından alan,efsanevi Alman silah üretici şirketi olan Carl WALTHER firmasının en yeni tabancalarındandır. İlk kez 2014 yılında piyasaya sürülen bu silah , birinci olarak Amerikan sivil silah pazarına yönelmiştir.

Walther CCP; nefsi müdafaa amacıyla gizli bir şekilde ateşli silah taşıma ihtiyacı duyan bayan kullanıcılar başta olmak üzere tüm sivil atıcılar için geliştirilmiştir. Tasarım aşamasında bu silahın boyutunu minumuma indirmek ve profesyonel olmayan atıcılar için çok çeşitli durumlarda daha kolay bir kullanım sağlanması için oldukça fazla efor harcanmıştır.

Walther CCP’de, silahı kurmanın kolaylaştırılması için normalden daha yumuşak bir yerine getirici yay kullanılmıştır. Ayrıca bu tabancada gaz tarafından geciktirilen blowback sistemi bulunmaktadır. Bu sistem işleyişi şu şekildedir; barut gazının bir kısmınamlunun altında bulunan pistonu ileri doğru iter. Bu itme aracılığıyla sürgünün geriye doğru gidip silahı yeniden kurulması yani blowback hareketi geciktirilmiş olur. Bu sayede silahın ilk atış anındaki geri tepmesi minumuma indirgenmektedir. Bu tabancanın büyük kısmı hafif polimerden üretilmiştir. Rahat kavramayı sağlamak amacıyla kabzaya oyuklar açılmıştır.Kabzanın üstünde de emniyet mandalı bulunmaktadır.Bu silahın özel horoz ve iğne tertibatı sayesinde tetiğin sertliği azaltılmış ve tetik çekme mesafesi kısaltılmıştır. Walther CCP’nin şarjörüne fişekler tekli sıra halinde basılmaktadır ve bu şarjör 8 fişek kapasitesindedir. Silahın üzerinde bulunan üç nokta nişangah sistemi ayarlı değil, sabittir.

Walther CCP’nin başlıca özelliklerinden bahsedecek olursak; 9×19 mm standart fişek kullanan bu silahın şarjör kapasitesi yukarıda da belirttiğimiz gibi 8 fişektir. Gizli bir şekilde rahatça taşınabilmek için üretilen bu tabancanın boş ağılığı 633 gram, uzunluğu ise yalnızca 163 mm’dir. Bu tabancanın namlu uzunluğu ise 90 mm’dir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here